Centrum Ahoj je aktívne aj počas pandémie

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany / Spravodajstvo
  • 19. apríla 2020, 08:03

Podobne ako všetky školy a školské zariadenia na Slovenku, aj Centrum voľného času Ahoj je v dôsledku pandémie COVID-19 pre deti uzatvorené. Krúžková činnosť je v CVČ prerušená od polovice marca a zatiaľ nevieme, ako dlho budú tieto opatrenia trvať.


Doma si môžu deti aj zacvičiť, aby sa udržali v kondícii. (Autor: CVČ Ahoj)

 I keď plošná výučba na diaľku predstavuje v našom vzdelávacom systéme špecifickú situáciu, riaditeľ CVČ Ahoj Miroslav Petráš denne koordinuje a vyhodnocuje postup pri zavádzaní dištančnej výučby a podarilo sa mu do tohto procesu zapojiť aj externých učiteľov. Činnosť centra v obmedzenej forme pokračuje aj naďalej, a to online prostredníctvom e-mailov,  webových a facebookových stránok, kde môžu rodičia nájsť nápady a inšpirácie na voľnočasové aktivity s deťmi.

Práca centier voľného času je špecifická a dištančná forma vzdelávania je pre niektoré krúžky, najmä tie športové, kde je potrebný osobný a individuálny prístup, materiál a rôzne pracovné pomôcky, ktoré sa nenachádzajú v bežných domácnostiach, len ťažko realizovateľná. Napriek zložitej situácii sa však vychovávatelia snažia tejto situácii prispôsobiť.

 Momentálne prebieha niekoľko aktivít a súťaží, do ktorých sa môže deti zapojiť. Jednou z nich je jazykovo –výtvarná súťaž  „Spolu srdcom“, do ktorej sa môžu zapojiť deti všetkých vekových kategórií. Deti môžu ľubovoľnou výtvarnou  technikou, či už kresbou alebo komiksom vyjadriť a znázorniť svoje pocity z momentálnej situácie, kedy nám chýba fyzická prítomnosť a kontakt s našimi najbližšími, ale sme s nimi stále spojení práve srdcom a  láskou. V súťaži ide o prepojenie danej témy so získanými výtvarno-umeleckými schopnosťami a vedomosťami v cudzom jazyku. Deti si môžu zábavnou formou precvičiť cudzí jazyk – nemčinu, angličtinu podľa dosiahnutej úrovne schopností. Deti môžu svoje práce posielať do konca apríla, propozície a bližšie informácie o súťaži nájdete na FB stránke CVČ Ahoj Piešťany alebo na webovej stránke www.cvcahoj.sk.

Ďalšou príležitosťou na využitie predstavivosti a kreativity detí je súťaž o návrh maskota CVČ Ahoj. CVČ Ahoj má dlhoročnú tradíciu, avšak doteraz nemalo svojho maskota, ktorý by ho reprezentoval. Preto vyzýva a prosí všetky deti, ktoré majú chuť tvoriť, aby poslali svoje kresby a návrhy, ako by mal maskot vyzerať a ako by sa mal volať.

Aby sa deti udržali v kondícii, v online režime momentálne takisto prebieha aj krúžok hádzanej, kde sú každých pár dní zasielané e-mailom cviky, ktoré majú deti zvládnuť, pokúsiť sa o čo najlepší výsledok, pri svojej snahe sa natočiť na video alebo odfotiť a zaslať výsledky. Najlepší športovec bude následne odmenený. CVČ pripravuje aj ďalšie aktivity pre deti zo šachového  a florbalového krúžku, na ktoré sa už v blízkej dobe môžu tešiť.

CVČ Ahoj, foto autor

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava