Mestskí policajti zachránili muža zakliesneného vo Váhu

Aj v posledných dňoch riešila Mestská polícia Piešťany rôznorodé prípady. Okrem kontrol dodržiavania opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a Uznesenia vlády Slovenskej republiky, dohliadali na povinnosť nosenia rúšok, uzatvorenia prevádzok a zákaz zhromažďovania sa, museli pomôcť a zasahovať aj pri iných situáciách.

Mestská polícia Piešťany. Ilustračné foto: piestany.sk

V utorok 7. apríla bola o 10.00 h hliadka mestskej polície vyslaná na ulicu plk. Ábela, kde dvaja muži zadržali páchateľov, ktorí postriekali sprejom betónový plot. Išlo o majiteľa poškodeného plota, ktorý uviedol, že spolu so svojím susedom chytil neznáme osoby priamo pri sprejovaní jeho plota. Sprejer sa priznal, že celý plot postriekal on, pričom spôsobenú škodu je ochotný na vlastné náklady odstrániť. Následne bol odovzdaný polícii SR.

V pondelok 13. apríla o 19.25 h boli mestskí policajti vyslaní ku Krajinskému mostu, kde mal spadnúť do vody neznámy muž a nemohol sa dostať k brehu. Po príchode na miesto policajtov čakal oznamovateľ a ten hliadke ukázal muža vo vode, ktorému trčala z hladiny iba hlava. Neznámy muž s hliadkou komunikoval a vravel, že sa nemôže vytiahnuť, pretože má zakliesnenú nohu medzi kameňmi. Pomocou lana sa im nešťastníka podarilo vytiahnuť na breh. Zachránený sa priznal, že sa chcel v rieke Váh umyť, ale zobral ho prúd, zasekol sa a už sa nedokázal sám dostať na breh. V chladnej vode strávil asi dvadsať minút.

Mestskí policajti sa okrem každodennej kontrolnej a preventívnej činnosti stretávajú aj s takýmito prípadmi.

Mestská polícia Piešťany/am

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav