Výtlky opravujú i v čase karantény

Napriek tomu, že ľudia v súčasnosti využívajú mestské komunikácie najmä na cestu do práce, obchodu či k lekárovi a v premávke je oveľa menej áut ako v bežnom čase, výtlky po zime pribudli štandardne. Služby mesta Piešťany ich však postupne dávajú do poriadku.

Na Lipovej opravili kus cesty pri výjazde z parkoviska. (Autor: am/Supa)

Služby mesta fungujú v obmedzenom režime pre verejnosť, a teda nevybavujú záležitosti osobne vo svojej budove na Valovej ulici, nevydávajú parkovacie karty a vykonávať zatiaľ nebudú ani ohlásené plošné čistenie odstavných plôch a parkovísk, keďže ľudia sú doma a ich autá parkujú na uliciach viac-menej bez pohybu.

Dopravná ulica roky čaká na kompletnú rekonštrukciu.

Prevažnú časť svojej práce však robia naďalej, vďaka čomu nevidíme špinavé ulice alebo plné koše, naopak vidíme vysadené kvety, upravenú zeleň a osadené dekorácie. Pracovníci robia tiež každodenné opravy verejného osvetlenia a svetelnej signalizácie. V uplynulých dňoch a týždňoch však opravovali aj výtlky a poškodené časti komunikácií.

Takýto výtlk nájdu vodiči na Bodone počas cesty smerom na Prúdy.

Veľké kusy starého asfaltu s obrovskými dierami išli preč z Lipovej a Nálepkovej ulice. Na Lipovej to bolo miesto na výjazde z parkoviska a na Nálepkovej išlo o niekoľko metrov štvorcových v priestore bývalého trhoviska. Podľa objednávok, ktoré sú verejne dostupné na stránke príspevkovej organizácie, opravy komunikácií vykonávala firma TKO EKOPRESS II, pričom staré trhovisko je vyčíslené na 11-tisíc eur, ďalšia oprava, no nešpecifikovaná, na ďalších 11-tisíc a posledná na 1100 eur.

Aj vodiči na Valovej ulici obchádzajú jamy.

V centre Piešťan sa v súčasnosti nachádzajú skôr len zanedbateľné jamy, ale v okrajových častiach, na Bodone, Vážskej alebo štandardne na Dopravnej, ktorá už roky čaká na kompletnú obnovu, vodiči, ak si nechcú vozidlá poškodiť, musia diery radšej obísť. Nepochybne však príde čas aj na opravu týchto výtlkov.

Edit: Výtlky na Vážskej a A. Dubčeka (fotografie nižšie) boli opravené 14. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola