COVID-19 si včera na Slovensku vybral ďalšie dve obete

Na Slovensku evidujeme ďalšie dve úmrtia pacientov, u ktorých bol potvrdený nový koronavírus (COVID-19). Ministerstvu zdravotníctva úmrtia nahlásili nemocnice.

(Autor: Mesto Pezinok)

Včera zomrela vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimanna v Prešove  pacientka s onkologickou diagnózou pozitívne testovaná na koronavírus, hospitalizovaná bola na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s obojstranným zápalom pľúc.

Taktiež včera zomrel ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z DSS Pezinok, jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil, napriek enormnej snahe zdravotníkov v nemocnici sa mu, žiaľ, nepodarilo pomôcť. V DSS Pezinok tak ide už o štvrtý prípad úmrtia v dôsledku ochorenia COVID-19. V Domove sociálnych služieb v Pezinku je 47 nakazených.

Slovensko tak eviduje spolu 8 úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

Vyliečení

Pozitívna správa je, že z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku vyliečilo doteraz 167 ľudí. Z toho 43 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 124 sa vyliečilo v domácej izolácii. Údaje o vyliečených hlásia regionálne úrady verejného zdravotníctva Úradu verejného zdravotníctva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel