Trnavská župa v tomto roku neposkytne zo svojho rozpočtu dotácie

Trnavský samosprávny kraj neposkytne v tomto roku dotácie mestám, obciam a rôznym organizáciám, o ktoré žiadali v rámci vyhlásených výziev. Pol milióna eur určených na dotácie podľa župana Jozefa Viskupiča kraj použije na opatrenia v boji proti koronavírusu. Rozhodli o tom dnes krajskí poslanci, ktorí rokovali prostredníctvom videokonferencie. Ďalších 250-tisíc kraj v tomto roku získa tým, že participatívny rozpočet prejde na dvojročný cyklus.

(Autor: FB Trnavský samosprávny kraj)

„Z dôvodu mimoriadnej situácie v dôsledku pandémie COVID-19 a na základe dohody poslaneckých klubov, vicežupanov a župana sa zastupiteľstvu predkladá návrh neschváliť dotácie v zmysle vyhlásených výziev žiadnemu zo žiadateľov,“ píše sa v materiáli, o ktorom dnes krajskí poslanci rokovali na formou videokonferencie. Takto ušetrené peniaze pôjdu podľa Viskupiča tým, ktorí bojujú proti koronavírusovej nákaze, ako sú zdravotníci, hasiči a rôzne organizácie. O ich použití budú rozhodovať krajskí poslanci.

O peniaze na činnosť prídu športové kluby, kultúrne združenia a spolky, ale aj obce a mestá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav