Trnavská župa predáva majetok, ktorý nepotrebuje

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 15. apríla 2020, 17:47

Trnavský samosprávny kraj ponúkne na predaj nehnuteľnosti, ktoré pre svoju činnosť nepotrebuje. Krajskí poslanci dnes počas rokovania formou viedeokonferencie schválili verejnú obchodnú súťaž na predaj budov a pozemkov bývalej poľnohospodárskej školy v Zemianskych Sadoch, bývalého internátu v Holíči, budovy v Hornom Bare a budovy Trnavského osvetového strediska v Trnave. Cenu za jednotlivé objekty navrhnú sami záujemcovia o kúpu, prihlásiť sa môžu do polovice júna.

Trnavský kraj v minulosti predal aj stredoškolský internát vilu Löger v Piešťanoch. Mala sa stať hotelom no investor sa zatiaľ do podstatných prác na obnovu nepustil. (Autor: vd)

Predaj prebytočného majetku po nástupe župana Jozefa Viskupiča do funkcie koncom roka 2017 samosprávny kraj pozastavil. Viskupič preferoval nájdenie iného verejného využitia pre objekty kraja, čo sa v niektorých prípadoch aj podarilo

Kraj začal prebytočné nehnuteľnosti predávať ešte v roku 2008, do ponuky zaradil budovy zrušených stredných škôl a učilíšť, zdravotníckych zariadení, ale aj ich pozemky. Takto predal napríklad pozemky v Piešťanoch, Galante, Šamoríne, ale aj niekoľko budov učilíšť alebo kaštieľ vo Voderadoch. Postupne prebehlo tridsať kôl verejných obchodných súťaží, na začiatku roku 2018 bol predaj zastavený. O obnovení predaja majú krajskí poslanci rozhodnúť na budúci týždeň.

Kritériom na vyhodnotenie ponúk je najvyššia ponúknutá cena za celý objekt, prípadne jednotlivú nehnuteľnosť alebo jej časť, pričom vyhlasovateľ pri posudzovaní predložených návrhov bude prihliadať aj na navrhovaný účel využitia nehnuteľností a uprednostní návrh smerujúci k odkúpeniu majetku vo väčších ucelených častiach. Konečné slovo pri predaji však budú mať poslanci Trnavského samosprávneho kraja.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava