Trnavská župa, ako prvá spomedzi všetkých samospráv, rokovala prostredníctvo videokonferencie

Túto možnosť dostali samosprávy zmenou legislatívy, ktorú inicioval trnavský župa a predseda Združenia samosprávnych krajov – SK 8, Jozef Viskupič.

Pätnásteho apríla 2020 prebehlo rokovanie Zastupiteľstva TTSK po prvýkrát formou videohovoru. (Autor: TTSK)

„Sme historicky prvá župa, ktorá prijala dôležité rozhodnutia prostredníctvom videokonferencie. V mimoriadnej situácii realizujeme mimoriadne opatrenia. Pre tento účel sme pripravili aplikáciu a vo veľmi krátkom čase sme dokázali zrealizovať rokovanie zastupiteľstva prostredníctvom videokonferencie,“ povedal J. Viskupič. 

Poslanci rozhodli, že niektoré projekty, ktoré mali byť realizované cez dotačné schémy, budú presunuté na neskoršie termíny. Finančné prostriedky vyčlenené na tento účel budú použité na opatrenia v boji proti ochoreniu COVID-19. Celková suma na tento účel je 500 tisíc eur.

Štyri objekty vo vlastníctve trnavskej župy budú ponúknuté na predaj vo verejnej obchodnej súťaži.

Viac k témam predaja krajského majetku a škrtov v rozpočte kraja píšeme v samostatných článkoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav