Na Slovensku pribudli štyria mŕtvi na COVID-19, traja boli z pezinského domova seniorov a jeden z Trnavy

Slovensko eviduje už šesť úmrtí v súvislosti s ochorením Covid-19. Na tlačovom brífingu o tom informoval minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Okrem už známych dvoch prípadov ochoreniu podľahol aj 89-ročný pacient z Trnavy.

(Autor: Mesto Pezinok)

Ďalšie prípady úmrtia sú z Domova sociálnych služieb v Pezinku. Dvaja pacienti zomreli na obojstranný zápal pľúc v Univerzitnej nemocnici Bratislava. „Jeden prípad je staršieho dáta, pacient zomrel 5. apríla v Domove sociálnych služieb v Pezinku,“ uviedol na tlačovej konferencii minister zdravotníctva Marek Krajčí.

V bratislavskej univerzitnej nemocnici je hospitalizovaných ďalších 17 klientov DSS Pezinok, siedmi z nich sú na jednotke intenzívnej starostlivosti.

„Vzhľadom na tieto úmrtia a vzhľadom na to, že v tomto domove sociálnych služieb už dlhšie obdobie boli klienti chorí, začal sa dohľad Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na preverenie postupu zdravotnej sa ošetrovateľskej starostlivosti v tomto domove sociálnych služieb,“ povedal Krajčí

Celkovo testy potvrdili koronavírus pri 55 z 93 klientov zariadenia a pri deviatich zamestnancoch. Ide tak o najväčšie ohnisko nákazy na Slovensku

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava