Letisko Piešťany je uzavreté pre osobnú leteckú prepravu

Letisko Piešťany je aktuálne uzavreté pre osobnú leteckú dopravu a vybavuje len individuálne lety so slovenskými pasažiermi alebo posádkou a nákladnú dopravu. Ohrozené sú aj letné dovolenkové charterové lety. Letisko však nevylučuje, že sú len odložené.

Letisko funguje len v obmedzenom režime. (Autor: pror)

Letecká doprava po celom svete je v dôsledku pandémie nového koronavírusu takmer úplne zastavená. Platí to aj pre letisko Piešťany.

Samosprávny kraj v podľa slov župana Jozefa Viskupiča v súčasnosti zabezpečuje prevádzku letiska, ktoré pracuje v režime len minimálneho počtu zamestnancov.

Organizátor Festivalu letectva, ktorý sa mal uskutočniť na piešťanskom letisku 8. až 10. mája, oznámil odloženie podujatia na neurčito. 

Ďalšie veľké podujatie Grape festival a jeho plánovaný posledný ročník na piešťanskom letisku v auguste zatiaľ ešte organizátor nezrušil. Čaká na vývoj situácie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav