Trnavský kraj hľadá dopravcov na prímestskú autobusovú dopravu

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. apríla 2020, 00:03

Trnavský samosprávny kraj hľadá vo verejnej súťaži dopravcov na zabezpečenie prímestskej autobusovej dopravy v troch regiónoch kraja. Predpokladaná hodnota všetkých troch zákaziek bola vyčíslená na viac ako 110 miliónov eur bez DPH. Rozhodujúcim kritériom pri vyhodnocovaní súťaží bude cena za jeden tarifný kilometer autobusovej dopravy.

Arriva Trnava bude aj v nasledujúcich troch rokoch prevádzkovať linky v okresoch Hlohovec, Piešťany, Senica a Trnava. (Autor: am)

„Predmetom zákazky verejného obstarávania je zámer verejného obstarávateľa zabezpečiť verejnosti bezpečné, efektívne a kvalitné dopravné služby, ich primeranú výkonnosť podľa potrieb dopravnej obslužnosti daného územia,“ píše sa v súťažných podkladoch.

Autobusových dopravcov hľadá kraj zvlášť pre región Trnava, do ktorého spadajú aj okresy Piešťany, Hlohovec a Senica, ďalej pre región Dunajská Streda, kam patrí z pohľadu prímestskej dopravy aj Galanta, a pre región Záhorie so zameraním na okres Skalica.

So začiatkom poskytovania prímestskej autobusovej dopravy v regióne Trnava ráta kraj od 1. januára budúceho roka, pričom zmluvu plánuje uzatvoriť na štyri roky. Súčasťou súťažných podmienok je predpokladaný počet najazdených kilometrov, ako aj požadovaný počet autobusov.

V súčasnosti prímestskú dopravu v Trnave a okolí zabezpečuje Arriva Trnava.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav