Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov potvrdil ochorenie Covid-19

Domov sociálnych služieb v Pezinku je v karanténe. Informovala o tom vedúca tlačového oddelenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Veronika Beňadiková. U jednej z jeho klientiek bolo potvrdené ochorenie Covid-19. O sto klientov sa bude starať 22 zamestnancov zariadenia, ktorým už BSK dodal ochranné pomôcky.

Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov na Hrnčiarskej ulici v Pezinku. (Autor: dsspezinok)

„Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov na Hrnčiarskej ulici v Pezinku, ktorého zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj, je od včera v karanténe. U klientky bol potvrdený Covid-19,“ napísala Beňadiková. O klientov sa momentálne stará 22 zamestnancov, ktorí sú takisto v zariadení a ostávajú v karanténe. BSK už do zariadenia dodal respirátory a ochranné obleky pre ochranu ďalších klientov aj personálu.

Na náklady župy prejdú testami všetci zamestnanci a klienti zariadenia. V zariadení sú dodržiavané prísne hygienické predpisy, klienti aj zamestnanci si priebežne merajú teplotu. „Zariadenie bude v najbližších dňoch fungovať s 22 opatrovateľmi a ošetrovateľmi, ktorí budú v zariadení 24 hodín a prespávať budú v izolačných izbách. Do nich ďalšie vybavenie takisto dodáva bratislavská župa. V zariadení aj naďalej funguje kuchyňa a výdaj stravy, zamestnanci kuchyne s klientkou neprišli do kontaktu,“ informuje Beňadiková. V zariadení je aktuálne sto klientov.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav