Nehnevajte sa na seniorov, pečú, varia aj deťom zamestnaných rodičov

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo / Blogy / Blogy
  • 11. apríla 2020, 10:51

Nákupná horúčka týchto dní evokuje v mnohých ľuďoch negatívny postoj voči naším seniorom. Áno, oni nakupujú od deviatej do dvanástej – a aj mimo týchto hodín. My sa rozčuľujeme, že prídeme po dvanástej do obchodu a mnoho základných vecí v policiach niet. Ale zamyslel sa niekto prečo? A naozaj za to nemôžu seniori?


Droždie vraj dostať kúpiť len skoro ráno. (Autor: vd)

Pred vyhlásením núdzového stavu naše deti chodili do predškolských zariadení, kde sa aj stravovali,  mládež študovala a mala zabezpečenú stravu v školských a študentských jedálňach, ľudia v zamestnaní mali tiež stravu či už v stravovacom zariadení, alebo v reštauráciách vo forme menu. Tieto zariadenia si tovar nakupovali vo veľkoskladoch a nevyčerpávali tak kapacity nákupných centier. Krajina sa zastavila. Vo veľkej miere o školákov, ktorých rodičia museli ostať pracovať aj naďalej sa musia tak, či tak postarať naši seniori.

Ale v úplne všetkých prípadoch – varí sa doma… a bez zásobovania z veľkoskladov!

Čiže ani pri maximálnom úsilí obchodných centier sa nemôže podariť uspokojiť všetkých ľudí s ich požiadavkami na nedostatkový tovar. A v neposlednom rade: Ešte pred seniormi sa do obchodov od siedmej rána derú ambiciózni snaživci. Tí zoženú všetko. A práve toto je pozoruhodná skupina ľudí, ktorých by som chcela dať do pozornosti. Kým väčšina národa využíva možnosť oddychu a v dobe, keď táto skupina už obúva topánky a beží na nákup, sa ešte len prevaľujeme na druhý bok a snívame. A práve túto  skupinu dávam do pozornosti potenciálnym zamestnávateľom hľadajúcim spoľahlivé pracovné sily, lebo je veľmi dôležitá pre rozvoj našej padajúcej ekonomiky a hospodárstva. Sú flexibilní, zdolávajú nástrahy a prekážky a tvrdo idú za svojím cieľom. Šikovnejší vyhráva!  Droždie vraj dostať kúpiť len skoro ráno. Tak sa nehnevajme na seniorov a užime si krásne sviatky.

Čitateľka Jana z Piešťan

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel