Akcie presunuli, fungujú online

Situácia týkajúca sa koronavírusu ovplyvnila fungovanie všetkých kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií, medzi ktoré patrí aj Elektrárňa Piešťany. Zaujímalo nás, akým spôsobom sa zariadenie vyrovnalo s nariadením zastaviť prevádzku a čo v týchto dňoch pripravuje.

(Autor: MsU)

„Aktuálna situácia je zložitá aj pre všetky vzdelávacie a kultúrne inštitúcie, medzi ktoré Elektrárňa Piešťany patrí. Z hľadiska bezpečnosti sme zrušili všetky vzdelávacie programy pre žiakov základných a stredných škôl do konca apríla,“ uviedla riaditeľka Katarína Hallová.

Rovnako tiež v spolupráci s externými organizátormi zrušili pôvodné termíny verejných kultúrnych a komunitných podujatí. „Potešujúca správa je tá, že drvivá väčšina týchto podujatí nebola zrušená, len presunutá do druhej polovice kalendárneho roka,“ skonštatovala riaditeľka, pričom prezradila, že spoločne s partnermi intenzívne hľadajú náhradné termíny.

Na 26. mája zatiaľ presunuli výstavu 365 tvárí Piešťan – vernisáž fotografií Martina Ričányho a koncert skupiny Slniečko, na 17. júna Vedeckú kaviareň, kde Dušan Majer porozpráva o nástupcovi medzinárodnej vesmírnej stanice ISS pri Mesiaci, o tri mesiaci neskôr ako pôvodne sa uskutoční Jumping Energia – Jumping Fitness udalosť roka, konkrétne 8. marca a až na jeseň zahrá Billy Barman a tiež Josef Laufer. Májové a júnové termíny sú rezervované, no nie je isté, že dovtedy bude zákaz organizovať verejné podujatia zrušený. Možné teda je, že sa ešte budú posúvať. Už zakúpené vstupenky na jednotlivé podujatia pritom zostávajú v platnosti aj na nové termíny.

Nielen presúvanie podujatí je však náplňou práce zamestnancov Elektrárne. „Jednotlivo vykonávame údržbu a dezinfekciu priestorov, zároveň však usilovne pracujeme na novom programe Elektrárňa Piešťany Online,“ prezradila riaditeľka.

Ten odštartoval vo štvrtok 2. apríla. Program podľa Hallovej vyskladali z troch tematických okruhov blízkych aktivitám Elektrárne, pričom každý štvrtok bude patriť interaktívnemu vzdelávaniu: „Pre žiakov základných škôl sme pripravili zaujímavé úlohy zamerané na elektrickú energiu, ktoré sú ľahko riešiteľné v prostredí domova. Každú nedeľu zavedieme návštevníkov do zákutí krásne zrekonštruovanej budovy Elektrárne a prezradíme im zaujímavosti z jej histórie.“ Naladiť si Elektrárňu môžete aj počas utorkov, keď sa zamerajú najmä na elektrárenské včely z projektu Piešťanské mestské včely.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav