ZSE upozorňuje na podvodné e-maily

V uplynulých dňoch sa objavili na sociálnych sieťach podvodné inzeráty, ktoré sa tvária ako ponuka novej pracovnej príležitosti na prácu z domu pre spoločnosť ZSE Energia.

Foto: pixabay.com

Po reagovaní na túto ponuku, žiada neznáma osoba od záujemcu o prácu kópiu občianskeho preukazu, preukazu poistenca, číslo účtu, telefónne číslo i ďalšie osobné údaje. Správy prichádzajú z adresy Slovensko Práca[pracaslovensko9]@gmail[.]com

Spoločnosť ZSE Energia sa dištancuje od takéhoto správania neznámych osôb, od mailovej alebo akejkoľvek inej komunikácie, považuje ho za podvodné a za uplatňovanie nekalých praktík. Zároveň upozorňuje, aby záujemci o prácu neodpovedali na takýto email a nikomu neposkytovali svoje osobné údaje, ani email nepreposielali a neotvárali žiadne linky, môžu byť nebezpečné.

„Vlastné inzeráty spoločnosť zverejňuje výhradne na stránkach www.profesia.sk , www.kariera.sk , na vlastnej webovej stránke a na sociálnej sieti Linkedin. Spoločnosť preto vyzýva k opatrnosti, pretože je možné, že sa objavia aj ďalšie podvodné správy,“ dopĺňa ZSE.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav