Na cirkevnú školu sa bude zapisovať poštou

Ako sme vás už pred časom v Piešťanskom týždni informovali, všetkých päť základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Piešťany vyžaduje osobnú prítomnosť rodiča pre zápis dieťaťa do prvého ročníka. Cirkevná spojená škola Piešťany ako jediná na území mesta uprednostňuje zápis formou poštového doručenia dokumentov.

Cirkevná spojená škola v súčasnej dobe rekonštruuje strechu, čo má na starosti firma GIT, s.r.o. Foto: am

Koncom marca vydalo ministerstvo školstva nariadenie, ktoré upravuje zápisy detí do prvých ročníkov základných škôl. Majú sa konať od 15. do 30. apríla a bez účasti detí. Odporúča sa tiež elektronický zápis.

Mesto Piešťany stanovilo termíny zápisov od 20. do 24. apríla. V rovnakom termíne treba doručiť prihlášku aj do Cirkevnej spojenej školy, ktorú zriaďuje Trnavská arcidiecéza. Uprednostňujú tam zápis elektronickou formou, respektíve doručenie dokumentov poštou.

Stačí vyplniť dokumentáciu k zápisu, ktorú má škola zverejnenú na svojej webovej stránke. Ide o prihlášku, dotazník k zápisu, prípadne žiadosť  o odloženie povinnej školskej dochádzky či žiadosť o prijatie do školského klubu detí.

Medzi 20. a 24. aprílom tieto dokumenty treba poslať poštou na adresu školy, alebo vložiť v obálke do poštovej schránky na budove školy.

Nezabudnite, priložiť treba aj kópiu rodného listu dieťaťa a ak je dieťa zverené do starostlivosti jedného z rodičov, dodajte aj kópiu súdneho rozhodnutia o zverení do výchovy.

K žiadosti o odloženie povinnej školskej dochádzky, ak máte, priložte aj vyjadrenie centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie a pediatra. Ak tieto dokumenty nemáte, vyjadrenia doručíte dodatočne.

V prípade nevyhnutnej potreby je možné formuláre k zápisu (okrem prihlášky, ktorá je len v elektronickej forme) vyzdvihnúť v škole. Dohodnite si však vopred termín vyzdvihnutia mailom (css.pn.zastupca@gmail.com) alebo telefonicky (033/7621092). Prísť treba v ochrannom rúšku a s rukavicami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav