Jeden naháňal po Piešťanoch ženy s mačetou, druhý vykradol pivnicu

Policajti objasnili prípad vykrádania pivníc v Piešťanoch, ale obvinili aj muža, ktorý po Piešťanoch naháňal dve ženy s mačetou.

Foto: KRPZ

Policajti objasnili prípad vykradnutej pivnice v Piešťanoch. Do nich sa vlámal 36-ročný muž a postupne vyniesol dva bicykle, topánky na snowboard, topánky na lyžovanie a oblečenie. Majitelia si škody vyčíslili takmer na 2000 eur.

Policajti na prípade intenzívne pracovali a už krátko po nahlásení zadržali muža podozrivého z krádeže aj s ukradnutými vecami. Dva páry topánok na lyžovanie a snowboard, oblečenie a jeden bicykel mu policajti zaistili v zmysle zákona.

Na základe dôkazov vyšetrovateľ obvinil Rastislava K. z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže.

Policajti prípad realizovali v tzv. super rýchlom konaní a súd muža odsúdil na jeden rok nepodmienečne s okamžitým nástupom do výkonu trestu. Po vynesení rozsudku ho policajti ihneď eskortovali do väzenia.

Piešťanský vyšetrovateľ obvinil 47-ročného muža z pokusu ťažkej ujmy na zdraví. Minulý týždeň napadol na Ulici Teplickej v Piešťanoch s mačetou dlhou 44 cm dve ženy. Dvadsaťpäťročnú zranil na tvári a jej matku napadol tupou stranou úderom do krku. Dcére sa podarilo z miesta činu ujsť a privolať pomoc prostredníctvom policajtov mestskej polície. Druhá žena zostala na mieste. Mestskí policajti muža spacifikovali a odovzdali vyšetrovateľovi. Dcéra utrpela útokom 20 cm dlhú reznú ranu na čele a poranenie prsta. Zo zranení sa bude liečiť viac ako týždeň.

Vyšetrovateľ na základe vykonaných úkonov zároveň predložil návrh prokurátorovi, aby bol muž stíhaný väzobne. Policajti ho na základe príkazu súdu odviezli z cely rovno do výkonu väzby.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek