Prímestské autobusy budú premávať v sviatočnom režime

V rámci obmedzeného pohybu ľudí sa Trnavský samosprávny raj rozhodol nepristúpiť k „vypnutiu“ autobusovej dopravy. Pre takéto riešenie sa už rozhodol napríklad Prešovský či Košický kraj.

Zdroj foto: TTSK
Prostriedky sa majú použiť aj na prímestskú dopravu.

Autobusy prímestskej dopravy budú v Trnavskom kraji jazdiť v období veľkonočných sviatkov v sviatočnom režime. Odchody všetkých liniek sú uvedené v grafikone prímestskej autobusovej dopravy zmluvných autodopravcov.

V dňoch 8.- 9. apríla, na ktoré Vláda SR vyhlásila obmedzený pohyb ľudí, budú autobusy jazdiť ako doteraz. To znamená v tzv. medzisviatkovom režime a platí grafikon, ako počas štátnych a cirkevných sviatkov, doplnený o ďalšie spoje. Trnavská župa nepristupuje k úplnému „vypnutiu“ autobusových liniek.

„Po rokovaní s autobusovými dopravcami sme sa rozhodli, že nepristúpime k úplnému obmedzeniu autobusovej dopravy. Musíme zobrať do úvahy, že mnohí ľudia v našej župe musia cestovať za prácou aj mimo svoj okres. V mnohých prípadoch sú to zdravotnícki zamestnanci, pracovníci zariadení sociálnych služieb a pod. Nechceme ešte ďalšími opatreniami sťažovať situáciu našim zamestnávateľom a ich zamestnancom a ohroziť pacientov a klientov zdravotníckych či sociálnych zariadení v župe,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Ešte v predstihu v krajských autobusoch začali platiť opatrenia, ktorými chránia vodičov a cestujúcich. S dopravcami sa dohodli aj na tom, že do všetkých autobusov budú naištalované zásteny, ktoré zvýšia ochranu vodičov.

V rámci opatrení Vlády SR, ktoré od dnes obmedzujú pohyb ľudí, župa odporúča ľuďom, aby pri ceste do práce mimo svoj okres, predišli zbytočným nedorozumeniam a zabezpečili si od svojho zamestnávateľa potvrdenie. „Tým sa bez problémov a načas dostanú do zamestnania. Je to preventívne opatrenia a verím, že aj týmto krokom zjednodušíme život polícii a aj sebe samým,“ doplnil J. Viskupič.

Zdroj: TTSK

Do všetkých autobusov budú naištalované zásteny, ktoré zvýšia ochranu vodičov. Zdroj foto: TTSK
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína