KORONAVÍRUS: Za utorok pribudlo 101 nových prípadov ochorenia COVID-19.

Za utorok pribudlo 101 nových prípadov ochorenia COVID-19. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič. Celkovo tak na Slovensku evidujeme 682 prípadov tohto ochorenia. Laboratóriá v utorok otestovali 2042 vzoriek. V piešťanskom okrese za včerajší deň podľa mapa.covid.chat nepribudla žiadna pozitívne testovaná osoba. Celkový počet pozitívne testovaných v regióne tak stále ostáva jedenásť.

(Autor: mapa.covid.chat)

Ako premiér uviedol, z nových potvrdených prípadov má 16 ľudí viac ako 60 rokov. Minimálne 31 pozitívne testovaných je už aj v piatich osadách. V nich sa bude navyšovať počet odberových jednotiek, aby sa otestovali čo najrýchlejšie. Pozitívne testovaných bolo už aj viac ako 60 ľudí, ktorí cestovali z Tirolska individuálnou dopravou a boli odchytení na hraniciach. Následne boli umiestnení do štátnej karantény. „Nie je čas, aby sme boli optimisti. Je čas, aby sme boli naďalej veľmi obozretní. Radšej buďme desaťkrát opatrnejší, ako by sme podľahli pokušeniu užívať si slobodu,“ povedal premiér. A zároveň na tlačovej konferencii potvrdil, že zatiaľ ide hlave o cestovateľskú anamnézu nakazených.

Ako konštatoval hlavný hygienik SR Ján Mikas, boj s pandémiou sme ešte nevyhrali. „Predpokladám, že najbližšie dva, tri týždne napovedia, ako na tom Slovensko reálne je,“ uviedol. Musíme sa podľa neho sústrediť aj na marginalizované rómske komunity. Predseda vlády sa tiež ospravedlnil občanom za kolóny, pretože kontroly mali byť podľa neho námatkové.

To, že si niekto uznesenia vysvetlil po svojom a dal príkaz policajtom, aby kontrolovali každého, považuje za sabotáž uznesenia vlády. „Pevne verím, že aj ľudia dokážu prepáčiť kolóny. Situácia je z medicínskeho hľadiska na Slovensku omnoho vážnejšia, ako to, či sme strávili pár hodín na základe niečej chyby v kolóne,“ uzavrel.

pror/(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika