Zamestnávateľ nie je ochotný platiť odvody, vyhodil nás

  • Piešťany / Spravodajstvo / Blogy
  • 6. apríla 2020, 00:01

Som študentkou denného kombinovaného štúdia vysokoškolského štúdia, nemám nárok na podporu v nezamestnanosti, aj napriek tomu že pracujem na trvalý pracovný pomer už takmer desať rokov. Môj zamestnávateľ nie je ochotný odvádzať odvody za zamestnancov a dal všetkým výpoveď. Momentálne som doma bez príjmu .


Môj zamestnávateľ nie je ochotný odvádzať odvody za zamestnancov a dal všetkým výpoveď. (Autor: pixabay)

Rozhodla som sa o tejto situácii informovať a preto som zaslala na ministerstvo práce, následne pánovi Krajniakovi a pánovi Matovičovi podnet na riešenie danej situácie, aj legislatívnou zmenou zákona, pretože ako viem, nie som v nej sama.  Odpovedali mi zatiaľ iba z ministerstva práce, ale len informatívne. Žiaľ, ani trvalý pracovný pomer nie je zárukou, že zamestnávateľ zamestnancov neprepustí. Povinnosť platiť odvody za zamestnancov zamestnávateľovi ostáva, a nie každý zamestnávateľ je ochotný ich odvádzať, keď firma nemá žiadne príjmy.

Tu je môj email zaslaný premiérovi Matovičovi:

„Dobrý deň, pán premiér Matovič. Som zamestná ako krupierka v herni, mám 29 rokov. Popri tejto práci študujem dennou kombinovanou formou na vysokej škole, z dôvodu aktuálnej situácie sa zamestnávateľ rozhodol všetkých zamestnancov prepustiť, aj napriek tomu, že vláda schválila pomoc vo forme 80% preplatenia mzdy zamestnancom, z dôvodu pretrvávajúcej povinnosti platenia odvodov za zamestnancov. Dlhé roky som nepretržite zamestnaná a platím odvody do sociálnej poisťovne, ale z dôvodu štúdia na vysokej škole dennou formou nemám nárok na podporu v nezamestnanosti, práve naopak vzniká mi povinnosť platiť náklady na zdravotné poistenie a taktiež nemám nárok na evidenciu na UPSVAR -e. Vzhľadom na tieto skutočnosti som sa ocitla v nezávideniahodnej situácií, nakoľko som sa ocitla bez príjmu. Viem že tento problém sa týka viacerých osôb, nielen mňa, týmto Vás chcem požiadať či by bolo možné daný problém adekvátne riešiť, prípadne legislatívnou zmenou zákona. Nemyslím si, že je spravodlivé, aby osoba ktorá okrem toho, že dlhodobo pracuje a odvádza finančné prostriedky do sociálnej poisťovne bola znevýhodnená a doslova potrestaná (bez nároku na akúkoľvek podporu), za to, že popri práci študuje dennou formou na vysokej škole.“

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín