Ondrej Kubo využíva pauzu na odstraňovanie nedostatkov

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. apríla 2020, 07:00

Piešťanec Ondrej Kubo je elitný slovenský triatlonista. Situácia s koronavírusom aj jemu značne narušila sezónu, kalendár pretekov a takisto aj tréningové možnosti. Kedy a ako bude sezóna pokračovať je v tomto momente zložité odhadovať. Piešťanský triatlonista sa so situáciou snaží vyrovnať tým, že využíva čas na tréning a odstraňovanie nedostatkov, čo priblížil aj vo videu, ktoré zverejnil na svojom kanáli na Youtube.

Ondrej Kubo sa v tréningu venuje aj cyklistickej vytrvalosti. © archív Ondreja Kuba

„Chcel by  som ľudom  priblížiť, ako sa vyrovnávam so situáciou, ktorá nastala. Keďže nemôžeme plávať a máme obmedzené tréningové možnosti a týmto by som chcel trošku ukázať, ako pracujem, čo sa snažím zlepšiť a ako ďalej postupujem s tréningom,“ povedal O.Kubo.

Ondrej Kubo sa za pár rokov v triatlone vyšvihol medzi absolútnu špičku. V súčasnosti ho vedie tréner Ľuboš Bílek, ktorý trénoval aj triatlonové hviezdy Sebastiana Kienleho, či najlepšieho slovenského triatlonistu Richarda Vargu. „S mojim trénerom Lubošom Bílkom sme úplne zmenili obsah tréningu. Keďže najbližšie 2-3 mesiace určite nebudú žiadne preteky, zamerali sme sa hlavne na techniku behu a udržanie súčasnej formy. Moja technika behu nie je najlepšia a vidíme veľkú rezervu v tejto oblasti,“ pokračoval Kubo.

Situácia s koronavírusom dosloval paralyzovala svet športu. Ondrej Kubo sa však napriek tomu snaží hľadať pozitíva a využiť to vo svoj prospech pre budúcnosť. „Je to veľmi dobrá príležitosť, kedy sa dá zlepšiť v bežeckej technike. Takisto aj pracovať na cyklistických schopnostiach, najmä na základnej vytrvalosti, keďže máme pred sebou pred sebou dlhú prestávku od pretekov, môžeme zvyšovať tréningový objem. Rovnako je aj možnosť zapojiť kompenzačné cvičenia a zapracovať aj na rozvoji silových horných a dolných končatín a takisto aj stredu tela,“ doplnil člen klubu 3NT Bratislava.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela