Som senior CAD dizajnér: čím vyšší plat, tým vyššie zníženie nám dali

Som senior CAD dizajnér (pozn. red. počítačová tvorba konštrukčnej dokumentácie) a momentálne pracujem z domu. Plat mi naša firma znížila o dvadsať percent. Čím vyšší plat, tým vyššie zníženie nám dali. Nepotrebujem žiadnu pomoc. Som však presvedčený, že ju budú potrebovať hlavne podnikatelia.


Ilustračný obrázok. (Autor: vd)

1. Akú profesiu vykonávate ?

Senior CAD Designer.

2. Ste doma a nepracujete, pričom vám plat „beží“ či pracujete z domu alebo ste reálne v práci u svojho zamestnávateľa v plnom či čiastočnom nasadení?

Pracujem na home office.

3. Ak pracujete, je to naplno či na skrátený úväzok?

Na plno.

4. O koľko percent klesnú odhadom vaše príjmy mesačne?

Na konci marca nám bolo oznámené, že vo firme sa budú plošne znižovať platy. Čím vyšší plat, tým vyššie zníženie. Mne sa zníži plat o 20%.

5. Ak to bude takto pokračovať, aké kroky musíte urobiť na to, aby ste zaplatili vaše bežné mesačné výdaje (splátky úverov, hypoték, poistenie, dane..atď)

Nič.

6. Aké opatrenia, zákony by ste očakávali na pomoc pri preklenutí momentálneho stavu?

Ja nepotrebujem pomoc. Podnikatelia budú potrebovať pomoc.

Tent materiál je spracovaný na základe informácií, ktoré nám posielajú naši čitatelia o svojej aktuálnej životnej situácii.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava