Vrbovské vítanie jari bude! Tentoraz však online

V mestečku pod šikmou vežou opäť privítajú jar a oslávia abstinenciu. Tentoraz sa však podujatie neuskutoční v tradičnom veľkolepom štýle, kedy návštevníci prichádzajú do vrbovského Domu kultúry a môžu si tak vychutnávať hodiny dobrej hudby. Diváci budú v sobotu 4. apríla akciu sledovať online.

Braňo Jobus. foto:vd

Pre koronavírus sú už viac ako tri týždne stopnuté všetky kultúrne podujatia a organizátori rušia aj plánované akcie, ktoré sa mali uskutočniť v najbližšej dobe. Mnohí umelci však nezaháľajú a vymýšľajú alternatívne spôsoby ako priniesť radosť svojim fanúšikom. „Všetci vieme, čo sa deje. Ale nerád by som akciu len tak vypol. Chceme tiež dať signál našim fanúšikom, že na nich myslíme aj v tejto ťažkej dobe. Vymysleli sme to teda takto,“ povedal nám Braňo Jobus, ktorý sa rozhodol Vítanie jari a oslavu abstinencie zorganizovať v online forme (link na sobotňajšie podujatie TU). Tentoraz sa k dôvodom na oslavu pridáva aj nedávne narodenie malého Jonáša, syna Braňa Jobusa.

V prázdnom Dome kultúry vo Vrbovom sa v sobotu 4. apríla o 19.00 h stretne so svojím bratom Andrejom Jobusom, ale aj s Michalom Kaščákom, Jozefom Luptákom a Miloslavom „Whiskym“ Láberom. Podujatie bude moderovať Pavol Hubinák, ozvučovať ho bude už tradične Michal Urban. „Bolo to treba technicky zabezpečiť, takže príde aj kameraman, ale dokopy nás bude minimum. Dodržiavať budeme hygienické bezpečnostné predpisy, dáme si rúška,“ skonštatoval hudobník a spisovateľ, ktorý okrem organizovania podujatia každý deň číta deťom cez svoj profil na Facebooku rozprávky v cykle Karantenníček.

Vítanie jari a oslava abstinencie sa pre obmedzený počet prítomných neuskutoční formou veľkých koncertov, ale ako beseda, ktorú budú hostia pretkávať piesňami. „Zahráme nejakých Vrbovských víťazov, Jožko Lupták zahrá klasiku, s Miškom Kaščákom určite zaspievame Anča kráča auto fičí. Budeme ale viac besedovať ako hrať,“ priblížil B. Jobus. Počas toho budú mať zapnutý Facebook, kde môžu ľudia posielať otázky, respektíve sa zapájať. Pýtať sa budú môcť určite i na Pohodu, ktorej organizátor bude medzi besedujúcimi hosťami.

Vítanie jari a oslava abstinencie vznikla v roku 2006, ako už názov vypovedá, ako oslava prvého roku abstinovania. Odvtedy sa koná každoročne, svojho času vo vrbovskej Kruhovke, v posledných rokoch v Dome kultúry. Ako hovorí B. Jobus, za svoju abstinenciu sa nielenže nehanbí, ale je na ňu hrdý.

Ďalšou známou akciou, ktorá sa každoročne koná pod taktovkou bratov Jobusovcov je festival Vrbovské Vetry. Nie je jasné, či sa podujatie uskutoční už tento rok, ale ak aj nie, fanúšikovia o svoju dávku skvelých koncertov neprídu. Organizátori už majú pripravený aj plán B, kedy by sa v roku 2021 uskutočnil v piatok ročník 2020 a následne v sobotu ročník 2021.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek