Tréner ma musel často presviedčať, že som lepšia než si myslím, spomína Cibulková

Dominika Cibulková sa v novembri 2019 rozhodla oficiálne ukončiť tenisovú kariéru a momentálne očakáva narodenia svojho prvého potomka. Počas aktívnej kariéry často hovorila, že tenis je najmä o hlave – o sústredení a koncentrácii na každú loptičku. Prostredníctvom krátkeho videa na facebokom profile Top Level Tennis si zaspomínala na zápas, kde sa jej psychická odolnosť a sebavedomie dokonale ukázali.

Dominika Cibulková sa vo svojej kariére tešila z ôsmich titulov na hlavnom okruhu WTA. © FB D. Cibulkovej

„V roku 2009 som postúpila do môjho prvého grandslamového semifinále. Zdolala som Venus Williamsovú, Aľonu Bondarenkovú a vo štvrťfinále som nastúpila na kurt proti Marii Šarapovovej. Môj tréner mal videl počas rozcvičky a povedal mi: ‚Nerozmýšľaj nad tým, že ju zdoláš. Hráš výborne, úroveň hry je veľmi dobrá, ale keď si nebudeš veriť, nedosiahneš nič.‘ Povedal mi, že ju môžem zdolať,“ začala Cibulková svoje spomínanie na vskutku výnimočný duel.

A ako sa tento zápas skončil? „Viedla som 6:0, 5:0 a 40:30. Keď som mala mečbal, prvýkrát som vystúpila z mojej zóny a povedala som si: ‚OK, mám mečbal. Čo sa stane, keď postúpim do semifinále grandslamu na Roland Garros?‘ Moja koncentrácia klesla, ale nakoniec som vyhrala 6:0, 6:2. Bolo veľa podobných momentov, keď ma môj tréner musel presvedčiť, že som oveľa lepšia hráčka, než si myslím,“ dodala 30-ročná odchovankyňa piešťanského tenisu.

Dominika Cibulková sa vo svojej kariére tešila z ôsmich titulov na hlavnom okruhu WTA a medzi nimi sa vyníma triumf na prestížnom šampionáte WTA Finals v Singapure z roku 2016. K tomu treba zarátať aj úspešnú reprezentáciu Slovenska v tímových súťažiach – víťazstvo v Hopmanovom pohári 2009 po boku Dominika Hrbatého, či množstvo víťazných zápasov v Pohári federácie.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav