Ani jedna základná škola v Piešťanoch neumožňuje zápis do prvého ročníka bez osobnej prítomnosti rodiča

  • Školy / Piešťany / Spravodajstvo
  • 2. apríla 2020, 13:43

Pred časom zverejnila piešťanská radnica na svojich stránkach informácie o zápise predškolákov do prvého ročníka základných škôl v súvislosti s opatreniami proti šíreniu koronavírusu. Vo zverejnenom materiáli sa rodičia dozvedeli, že termíny sa posúvajú na obdobie 20. až 24. apríla a budú bez prítomnosti detí. V ďalšom radnica uvádza, že rodičia o samotnom spôsobe vykonania zápisu budú informovaní prostredníctvom radničného webu či webu základných škôl.

Zápis do prvého ročníka v tejto podobe tento rok nebude. (Autor: red)

A keďže žiadne iné informácie radnica doteraz nezverejnila, pozreli sme sa na weby všetkých piatich piešťanských základných škôl. Dozvedeli sme sa, že ani v jednej zo škôl sa to nezaobíde bez fyzickej prítomnosti zákonného zástupcu dieťaťa v škole.

Pričom na Slovensku sa v dôsledku koronavírusovej pandémie rozšíril aj spôsob elektronických prihlášok do prvých ročníkov prostredníctvom online formulárov. Do školy osobne chodia len tí, ktorí napríklad nemajú prístup k internetu.

Spôsob zápisu v jednotlivých piešťanských základných školách uvádzame v nasledujúcich riadkoch tak, ako sú uvedené na internetových stránkach jednotlivých škôl.

Základná škola E.F. Sherera:

Vyplňte elektronickú prihlášku, nachádzajúcu sa na web sídle školy v časti ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA. V prípade, že z technických dôvodov nemôžete vyplniť elektronickú prihlášku, kontaktujte nás mailom alebo telefonicky. Bude umožnené rodičom zapísať dieťa aj priamo v budove školy, ale je potrebné dohodnúť si termín vopred.

Po zaevidovaní žiadosti si s vami telefonicky dohodneme presný termín a čas  vášho osobného stretnutia s pedagógom v ZŠ F. E. Scherera, Piešťany. Nakoľko chceme predísť stretnutiu sa väčšieho počtu ľudí v uzatvorenom priestore.

Na zápis treba priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu, vlastné pero na podpisovanie dokladov. Vstup do budovy školy bude umožnený osobám s ochranným rúškom a rukavicami.

Základná škola Brezová:

Vážení rodičia, nakoľko zápis detí bude realizovaný iným spôsobom, zasielame vám nasledujúce informácie.

Vyplňte dve tlačivá, nachádzajúce sa na web sídle školy (Dotazník k zápisu a Žiadosť o prijatie dieťaťa do ročníka) v časti ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

Tieto vyplnené dokumenty zašlite na mailovú adresu školy: zsbrezapy@gmail.com

Po zaevidovaní žiadosti Vás telefonicky alebo e- mailom budeme informovať o presnom termíne a čase vášho osobného stretnutia s pedagógom v ZŠ, Brezová 19.

Na zápis treba priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu. Žiadame vás, aby ste  pri podpisovaní dokladov používali vlastné pero a do budovy vstúpili s rúškom a rukavicami.

Deti sa zápisu nezúčastňujú.

Rodičia, ktorí nevyužijú možnosť zaslania dokumentov k zápisu vopred budú mať k dispozícii informácie na web sídle školy a na vstupných dverách hlavného vchodu do budovy.

Základná škola Mojmírova:

Zápis sa uskutoční bez prítomnosti detí!

Pozorne si preštudujte odporúčania CPPPaP Piešťany a dokument školská zrelosť. V prípade potreby si vyplňte  žiadosť o odklad povinnej školskej dochádzky. Vyplnenú a podpísanú ju prineste spolu s prihláškou na zápis.

Vyplňte elektronickú prihlášku, prihlášku vytlačte a podpíšte (obidvaja zákonní zástupcovia). Prihlášku nájdete na stránke školy v ponuke Elektronická prihláška.

Na zápis si prineste občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

Žiadame Vás, aby ste mali vlastné pero, na tvári ochranné rúško, na rukách ochranné rukavice. Žiadosti bude preberať jeden určený zamestnanec, preto rodičov prosíme o trpezlivosť a dodržiavanie opatrení proti šíreniu COVID – 19.

Zápis sa uskutoční v pavilóne B (z Mojmírovej ulice druhá, zadná budova). Do budovy prosíme vstupovať po jednom žiadateľovi. V prípade priaznivého počasia bude zápis vonku, v oddychovej zóne, za pavilónom B.

Základná škola Holubyho:

Na stránke školy sa nachádza Dotazník a Žiadosť o prijatie do 1.roč. Po vyplnení priniesť na zápis vo vyššie uvedených termínoch – Ak nemáte možnosť stiahnutia, vypíšete papiere v škole – Na zápis treba priniesť rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu a vlastné pero na podpis. – Treba dodržiavať prísne hygienické nariadenia ( rúško a rukavice) – Zápis sa uskutočňuje bez detí.

Základná škola M.R. Štefánika:

Zápis budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí !

Na zápis je treba priniesť: rodný list dieťaťa, občiansky preukaz rodiča. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia zápisu do základných škôl budú priebežne doplnené a zákonní zástupcovia detí budú o nich informovaní prostredníctvom webovej stránky mesta Piešťany a webových stránok základných škôl.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina