Školy ostávajú naďalej zatvorené. Minister školstva poprel šíriaci sa hoax

  • Spravodajstvo
  • 1. apríla 2020, 20:31

Školy ostávajú naďalej zatvorené, šíriaca sa informácia o ich otvorení 6. apríla nie je pravdivá. Ide teda o hoax. Uviedol to dnes minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) na svojej tlačovej konferencii. V rámci nej sa opätovne ospravedlnil, že nepoužil v utorok 31. marca na svojom vystúpení po rokovaní vlády rúško. Uviedol, že pokutu zaplatí a ako ospravedlnenie prispeje celým svojim mesačným platom do novovytvoreného Fondu vzájomnej pomoci pre problémy ľudí postihnutých šírením nákazy ochorenia Covid-19. Zároveň dodal, že školské jedálne by mali jedlo len variť a rozvážať, čo by mohli využiť menšie dediny či mestá.

PRVOAPRÍLOVÝ HOAX JE NA SVETE: ŽIADNE OTVORENIE ŠKÔL - OSTÁVAJÚ ZAVRETÉ (Autor: polícia)

Gröhling poukázal na šíriacu sa správu, že od budúceho týždňa by mali byť školy otvorené. „Je to naozaj veľmi zlý aprílový žart,“ povedal. Ďalej podotkol, že ministerstvo koná v momentálnej situácii na základe inštrukcií Úradu verejného zdravotníctva, hlavného hygienika a Ústredného krízového štábu SR. Zdôraznil, že tieto inštitúcie vydali rozhodnutie, aby od 30. marca do odvolania bolo prerušené vyučovanie, a to je naďalej platné.

Školské kuchyne by mohli zriaďovatelia využiť na varenie a rozvoz jedla. Prioritne to bude určené pre seniorov a žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia. Bližšie informácie by mal poskytnúť hlavný hygienik Ján Mikas. Fungovať by to malo ako v reštauráciach. Gröhling podotkol, že na rozdiel od reštaurácií bude toto jedlo cenovo dostupnejšie najmä pre sociálne slabších občanov. Zriaďovateľ bude musieť splniť prísne hygienické podmienky a preukázať ich podobne ako reštaurácie. Priestory jedální nebudú otvorené.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava