Premiér Igor Matovič: Jedálne budú slúžiť len na uvarenie a následný rozvoz stravy dôchodcom

Premiér Igor Matovič v nočných hodinách na sociálnej sieti včerajšie vyjadrenie ministra školstva o otváraní školských jedálni vysvetlil: „Dnes som sa dozvedel, že budú otvorené školské jedálne. Najprv ma oblial pot, lebo som si hneď pomyslel, že deti budú chodiť na obedy. Našťastie som sa následne dozvedel, že žiadna sabotáž našich tvrdých hygienických opatrení nenastala a jedálne budú slúžiť len na uvarenie a následný rozvoz stravy dôchodcom – a to je v pohode.“

Igor Matovič otváranie školských jedálni na sociálnej sieti vysvetlil. (Autor: FB Igor Matovič)

Školské jedálne by sa za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení mali otvoriť v najbližších dňoch. Stravu budú poskytovať nielen seniorom, ale aj žiakom. Informoval o tom po včerajšom rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Dodal, že nariadenie by mal vydať hlavný hygienik Ján Mikas do piatka 3. apríla. Rozhodnutie bude obsahovať to, komu, za akých podmienok a akým spôsobom sa bude strava vydávať a roznášať.

Táto informácia spôsobila na sociálnych sieťach množstvo pobúrenia. Nakoniec Igor Matovič v nočných hodinách Gröhlingovo vyhlásenie spresnil, že nejde o plošné otváranie školských jedální pre školákov a seniorov, ale len o sfunkčnenie školských kuchýň za účelom varenia stravy pre seniorov a sociálne slabších obyvateľov. Strava sa však v  jedálňach vydávať nebude, ale len do domácností rozvážať.

Spôsob spresní hlavný hygienik a ktoré jedálne budú sfunkčnené, rozhodnú obecné, mestské či krajské samosprávy ako zriaďovatelia školských zariadení.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava