Najťažší zásah hasičov: Horel les v Prašníku

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 1. apríla 2020, 19:20

Piešťanskí hasiči minulý týždeň bojovali niekoľkokrát s ohnivým kohútom. Najťažší zásah – požiar v ťažko prístupnom lese v Prašníku – mali bok po boku s hasičmi z Prašníka, Vrbového, Brezovej pod Bradlom aj z Myjavy.

V lesnom poraste bolo hasenie náročné na kondíciu aj techniku. (Autor: FB DHZ Vrbové)

V pondelok 23. marca vyrážali hasiči smerom k Trebaticiam, aby tam zlikvidovali menší požiar suchého porastu.

V ten istý deň sa ale riadne zapotili s bojom proti ohnivému živlu v lesnom poraste v obci Prašník. Okrem Piešťancov tam prišli aj dobrovoľní hasiči z Prašníka, Vrbového, Brezovej pod Bradlom i profesionáli z Myjavy. Zasahovali vo veľmi náročnom teréne, kde nebolo možné použiť hasičskú techniku, cisternové autá a prúdy vody. Požiar hasili len lopatami, tlmnicami a vodou z genfo vakov. „Bolo to veľmi náročné na kondíciu. Týmto ďakujeme dobrovoľníkom za pomoc,“ uviedol veliteľ zásahu Daniel Valkovič z HaZZ Piešťany.

Už o piatej ráno sa v utorok 24. marca rozhorela na Gaštanovej ulici v Piešťanoch prevádzka Dart. Požiar zasiahol terasu, jej prekrytie, drevenú podlahu a okno do kuchyne. Hasiči oheň zlikvidovali vysokotlakovým prúdom, priestory odvetrali, skontrolovali prípadné skryté ohniská. Požiar neprenikol do vnútorných priestorov.

Minulý utorok mali záchranné zložky ešte dva výjazdy. Dvaja hasiči zlikvidovali menší požiar suchého porastu na piešťanskej Bodone. Rovnaký počet príslušníkov sa pobral k sídlisku Adam Trajan, kde bolo potrebné ekologicky zlikvidovať škvrnu na ceste.

Na Bratislavskej ceste havarovalo v nedeľu 29. marca osobné auto s posádkou pozostávajúcou z piatich osôb. Dve z miesta nehody ušli. Automobil ostal prevrátený na streche, posádka bola mimo neho. Hasiči vykonali všetky potrebné opatrenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava