Otrávené chránené dravce pri Častkovciach a Podolí

Polícia začal trestné stíhanie v dvoch prípadoch otráv chránených druhov živočíchov a poľovnej zveri, ku ktorým došlo v okolí obcí Častkovce a Podolie.

(Autor: polícia)

V prvom prípade bolo dňa 23. marca zistené usmrtenie orla kráľovského. Pričom v tomto prípade ide o trestný čin porušovanie ochrany rastlín a živočíchov, kde spoločenská hodnota chráneného živočícha bola vyčíslená na 5.990,- Eur.

Následnou kontrolou dotknutého územia pracovníkmi Štátnej ochrany prírody a policajtmi s vycvičeným psom, boli v dňoch 28. – 29. marca nájdené ďalšie otrávené chránené živočíchy a súčasne boli nájdené aj otrávené návnady.

„Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie za trestný čin porušovanie ochrany rastlín a živočíchov v súbehu s trestným činom pytliactva, pričom predbežne vyčíslená hodnota usmrtených zvierat bola vyčíslená na 6.470,- Eur,“ informuje na sociálnej sieti polícia.

Policajný zbor v tejto súvislosti upozorňuje občanov na zvýšenú opatrnosť v prípade nálezu uhynutých zvierat vo voľnej prírode, najmä v prípade pohybu so psom, aby v prípade takýchto nálezov zabránili kontaktu svojich psov so zvyškami takýchto zvierat a nález ohlásili pracovisku Štátnej ochrany prírody SR alebo polícii.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj