Lekárenský automat zmenili na „rúškomat“, prvý je v Bratislave

Lekárne Dr.Max reagujú na dlhodobý nedostatok ochranných pomôcok tváre na Slovensku. Pôvodný výdajný automat s rôznorodým doplnkovým lekárenským sortimentom upravili na „rúškomat“.

(Autor: dr. Max)

Vďaka automatizovanému výdajnému systému je pre zákazníkov zabezpečená maximálna ochrana a tiež znížené riziko prenosu ochorenia Covid-19. Tvárové rúška šije pre lekárne Dr.Max slovenská odevná spoločnosť. Sú vyrobené z certifikovanej netkanej textílie a po opratí vhodné na opakované nosenie.

Základná kapacita výdajného automatu je 200 rúšok, tie sú však podľa potreby priebežne dopĺňané personálom lekárne. V priebehu budúceho týždňa by mal dnes monotematický sortiment nového „rúškomatu“ doplniť aj ďalší nedostatkový tovar, ktorým je dezinfekcia rúk. „Naším cieľom a dôvodom, prečo prichádzame s týmto riešením, je v prvom rade zabezpečiť dostupnosť takmer nedostatkového tovaru na Slovensku. Zároveň sú vďaka automatizovanému systému rúška pre širokú verejnosť k dispozícii bez časovej obmedzenosti, teda aj v momente, keď sú lekárne mimo otváracích hodín,“ uviedol Andrej Križan, komerčný riaditeľ lekární Dr.Max na Slovensku.

Prvotná myšlienka výdajného lekárenského automatu, ktorý má zákazníkom prinášať najmä zvýšený komfort a pridanú hodnotu lekární, dostáva v čase šíriacej sa pandémie koronavírusu širšie využitie a nový význam. „Rád by som zdôraznil, že okrem dostupnosti rúškomat vďaka takmer bezkontaktnej obsluhe prispieva aj k zníženiu rizika šírenia prenosu ochorenia. Na výdajnom automate prebieha navyše pravidelná sanitácia, ktorá je  realizovaná vo zvýšenej miere, rovnako ako aj v lekárňach,“ doplnil Andrej Križan.

Prvý na predaj rúšok upravený prístroj od lekární Dr.Max sa nachádza v bratislavskom podchode na Trnavskom mýte. Po realizácii nevyhnutných úprav a rekonfigurácie pôvodného lekárenského automatu na výdajný „rúškomat“ by mali postupne pribudnúť aj ďalšie tri prístroje, ktoré sa nachádzajú v Košiciach, Žiline a v bratislavskej Dúbravke.

Textilné rúška vo výdajnom automate Dr.Max vyrába slovenská spoločnosť TATRASVIT z certifikovanej zdravotne vyhovujúcej netkanej textílie. Výrobca deklaruje ich opakované nosenie a možnosť až 5-násobného prania pri teplote 60 °C. Cena jedného rúška je 2,90 eura a okrem výdajného automatu – „rúškomatu“ je dostupné aj v internetovej lekárni Dr.Max.

„Aktuálne sme textilné rúška začali ponúkať v automate alebo v internetovej lekárni drmax.sk. V kamenných prevádzkach, lekárňach zatiaľ tento sortiment neponúkame.

Intenzívne pracujeme na tom, aby sme vedeli zabezpečiť plošnú dostupnosť textilných alebo iných rúšok aj plošne vo všetkých lekárňach,“ uviedol pre Piešťanský týždeň hovorca spoločnosti Peter Sedláček.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava