Útulok hlási plný stav. Je čas na adopciu

Pre celonárodné opatrenia, ktoré majú zamedziť šíreniu nového koronavírusu je pre verejnosť zatvorená aj brána do piešťanského útulku. Opustených psov a mačiek však pribúda a zariadenie už hlási plný stav.

Aj krásna Dunja hľadá milujúci domov. Foto: utulok-piestany.sk

Piešťanský útulok zrušil pre verejnosť venčenie psov a návštevy v areáli na Priemyselnej ulici už 9. marca. Ľudia trávia čas prevažne doma a nakupujú len nutné veci, a preto nás zaujímalo, ako toto obdobie zatiaľ pracovníci útulku prežívajú. Riaditeľka Ľubomíra Baleková nám prezradila, že zatiaľ situáciu, našťastie, zvládajú. „Jednoducho si nemôžeme dovoliť ochorieť. Dávame si pozor, návštevy do areálu nevpúšťame, teda len pri dohodnutých adopciách. Keď niekto prinesie materiálnu pomoc, preberieme ju v rúškach pri vstupnej bráne,“ priblížila riaditeľka, pričom spomenula, že by sa im zišla posteľná bielizeň, teda návlečky, plachty, ale aj uteráky či čistiace prostriedky ako Sanytol, Fixinela. V neposlednom rade pri starostlivosti o zvieratá potrebujú aj papierové utierky a sacie podložky.

Ak chcete útulok odbremeniť, ponúknuť môžete dočasnú opateru zvieraťa. Útulok vám poskytne aj vybavenie ako je miska, krmivo či pelech. Určite najviac by však pomohla adopcia zvieratka. Je naďalej možná, ale až po telefonickej dohode. „Aj napriek terajšej situácii zvieratká pribúdajú a máme plný stav,“ skonštatovala riaditeľka, pričom pripomenula, že práve teraz majú mnohí ľudia možnosť, ak sú v domácej izolácii, venovať dostatok času zoznámeniu sa so zvieraťom. „Chceme upozorniť, aby sa ľudia nebáli a nechceli sa zbaviť svojho miláčika práve pre koronavírus, že zvieratká vírus neprenášajú,“ doplnila riaditeľka.

Ak chcete pomôcť, ale neviete zabezpečiť ani donášku materiálnej pomoci, dočasnú opateru, ani si nemôžete psa či mačku adoptovať, stále môžete zariadeniu pomôcť finančne, prípadne sa dá prevziať patronát nad konkrétnym zvieraťom a posielať peniaze priamo pre neho.

Útulok v prípade potreby môžete kontaktovať prostredníctvom čísla 094170913, prípadne poslať e-mail na adresu: utulok@utulok-piestany.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel