Prezident PFK Ján Stachura: Logické a nevyhnutné rozhodnutie

Rozhodnutie Západoslovenského futbalového zväzu predčasne ukončiť sezónu a anulovať celý ročník 2019/2020 rešpektujú aj v futbalovom klube PFK Piešťany, ktorého sa to týka nielen u mužov, ale najmä v mládežníckych kategóriách. Za klub nám svoje stanovisko k aktuálnej situácii poskytol prezident PFK Ján Stachura.

Podľa prezidenta PFK Jána Stachuru (vľavo) je rozhodnutie ukončiť sezónu vzhľadom na situáciu racionálne. © PFK Piešťany

„Predčasné ukončenie súťaží vnímame, ako logický a pravdepodobne nevyhnutný krok v tomto ťažkom období. Pri zhrnutí všetkých faktov ide o racionálne rozhodnutie. Bolo by veľmi náročné dohrávať súťaže obzvlášť pri mládeži. Ťažko by sa zachovala bezpečnosť a zároveň rovnosť príležitostí pre všetkých v tomto ťažkom období, čo je podmienkou regulárností súťaží. Rovnako nie sme na Slovensku pripravení na tak výraznú zmenu, aby sme dohrávali súťaže na jeseň a úplne zmenili charakter pravidiel a vekových kategórií,“ uviedol v klubovom vyhlásení prezident PFK Ján Stachura.

Po športovej stránke je to pre PFK Piešťany, rovnako ako pre každý klub obrovský zásah do fungovania. „Budeme snažiť zareagovať najlepšie ako vieme, aby sme dokázali vrátiť činnosť do zabehnutých koľají. Samozrejme všetky tieto udalosti sú pre nás veľmi nepríjemné aj po finančnej stránke, keďže zastrešujeme aj chod celého športoviska,“ pokračoval šéf piešťanského klubu.

Interne v rámci klubu sa na vzniknutú situáciu snažia v PKF Piešťany reagovať, v čo najväčšej možnej miere. „Prispôsobujeme plány po zrušení súťaží tak, aby sme svoje družstvá dokázali dobre pripraviť na tú nasledujúcu a prežili s čo najmenšími následkami. Zároveň prebiehajú menšie opravy na štadióne, dezinfekcia priestorov a revitalizácia hracích plôch. Najdôležitejšie je však ostať zdravý a po pominutí hrozby vírusu ho budeme utužovať športom,“ zakončil Stachura.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava