Piešťanské kultúrne leto sa začne tak, ako ho súčasné generácie nepamätajú

  • Kultúra a spoločnosť / Podujatia
  • 29. marca 2020, 00:01

Pandémia nového koronavírusu zatiaľ na Slovensku naplno ešte neprepukla, no už dnes je jasné, že kultúrny život sa do Piešťan tak rýchlo nevráti. Akcie, ktoré boli ťahadlom aj pre návštevníkov kúpeľného mesta organizátori postupne z kultúrneho kalendára odhlasujú.


Zlaté Stuhy 2020 sú zrušené! (Autor: Erik Ďuriš)

Ako prvý oznámili odklad na neurčito akciu na letisku – Festival letectva Piešťany. Ten sa mal udiať už v úvode mája.

Festival letectva preložený na neurčito.

Na konci mája sa mal uskutočniť CityFest na Námestí slobody. Organizátor oznámil, že tento rok sa hudobný festival neuskutoční.

CityFest 2020 zrušený!

Rovnako tak už zrušil podujatie aj organizátor festivalu motoristických veteránov Piešťanské zlaté stuhy, ktoré sa mali uskutočniť uprostred júna.

Bez oficiálneho vyjadrenia o zmene zatiaľ ostalo už len Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny s plánovaným dátumom uskutočnenia 5. až 7. júna. Podľa našich informácií však radnica o otvorení letnej kúpeľnej sezóny v podobe tak, ako bolo pôvodne plánované, tiež už neuvažuje.

Ani Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny sa zrejme tento rok neuskutoční.

O osude podujatia zatiaľ nič neoznámil ani organizátor Music festival Piešťany s plánovaným termínom 5. júna až 9. júla.

Na základe mimoriadnych opatrení sú však do odvolania zavreté všetky piešťanské kultúrne inštitúcie. A tak či už Mestské kultúrne stredisko, Mestská knižnica, Piešťanské informačné centrum, Dom umenia ale aj Elektrárňa Piešťany zrušili všetky plánované podujatia, ktoré sa mali uskutočniť v ich priestoroch.

Ani spoločný cyklovýlet sa zrejme neuskutoční.

Organizátori športových podujatí pre verejnosť ako cyklistické  Hore Váhom – Dolu Váhom či Jumping Open Air – 1. máj vitaj! Zatiaľ o osude týchto podujatí tiež ešte nerozhodli. Ak však bude trvať zákaz organizovania hromadných akcií aj v úvode mája, je tiež viac ako pravdepodobné, že sa neuskutočnia.

Ostáva tak veriť, že po ukončení mimoriadnych opatrení kvôli nákaze koronavírusom sa spoločenský a kultúrny život v kúpeľnom meste rozbehne aspoň počas letných prázdnin.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj