Evanjelici dnes čítajú Pašie a spievajú

  • Kultúra a spoločnosť / Knihy / Podujatia
  • 29. marca 2020, 09:00

Milí čitatelia, na stíšenie a meditáciu vám ponúkame nahrávku, ktorú pripravili pri príležitosti piatej pôstnej nedele členovia evanjelického zboru v bratislavskej Dúbravke. Hudba Marta Bednárová, spev Tatiana Bartišiová. Celé Služby Božie vedie ev. farár Libor Bednár.

(Autor: ecav dubravka/tvdubravka)

Kým v katolíckych kostoloch je dnes liturgickou farbou fialová, evanjelickí kňazi si na Služby Božie odejú len čierny bohoslužebný odev, zvaný luterák bez bielej kamže.

V dnešnú piatu pôstnu nedeľu, ktorú symbolizujú zahalené kríže nazývame Smrtná nedeľa. Smrtná preto, že veľrada vyriekla ortieľ nad ukrižovaním Ježiša Krista. Evanjelickí veriaci si do kostola z domovov berú na bohoslužby len maličkú knižôčku Pašií. Z nej v kostole čítajú texty starej zmluvy o utrpení, umučení a zmŕtvychvstaní Ježiša.

Vypočujte si nahrávku celých Služieb Božích.

Nahrávku vyrobila v spolupráci so zborom ECAV Dúbravka miestna televízia TV Dúbravka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav