Poznáte podpaľačov z Gaštanovej ulice? Nahláste ich Dart-u aj polícii!

  • Krimi / Polícia pátra / Nezaradené / Piešťany / Spravodajstvo
  • 27. marca 2020, 17:10

V čase, keď drobní podnikatelia a živnostníci rátajú s každým eurom z dôvodu ťaživej situácie v podnikaní spôsobenej pandémiou koronavírusu, zažili šok v reštaurácii na Gaštanovej ulici v Piešťanoch. Neznámi podpaľači vnikli do bývalej pizzerie a interiér zapálili. Spôsobili tak škodu novým majiteľom ázijského bistra.


Ak by ste poznali akékoľvek indície k tomuto prípadu, volajte polícii alebo majiteľovi Dart-u. (Autor: archív Dart)

„Doposiaľ neznámi páchatelia v utorok 24. marca okolo piatej hodiny ráno preliezli bránu bývalej prevádzky Dartu na Gaštanovej ulici, kde z terasy rozbili okno do prevádzky a zapálili ju. Naša reštaurácia je presťahovaná do bývalého Kazačku. Pôvodnú prevádzku som predal novým majiteľom, ktorí si ju začínajú prerábať. Má tam byť ázijské bistro. Nakoľko fungujeme na novej prevádzke len asi desať dní, mám pocit, že útok bol mierený na nás,“ uviedol pre Piešťanský týždeň prevádzkovateľ pizzérie Dart, David Bartoš.

Uvedené indície udáva aj z dôvodu, že pred deviatimi mesiacmi im tiež neznámy páchateľ podpálil autá určené na vývoz jedla. „Čo sa týka dôvodov, pre ktoré sa tieto požiare udiali, nie som si vedomý žiadnych, okrem konkurenčných, keďže sa nám niekto intenzívne snaží znemožniť podnikanie,“ dodal D. Bartoš. Oba prípady sú vedené na polícii v Piešťanoch, ktorá na prípadoch intenzívne pátra.

„Škodu spôsobili tentoraz podpaľači novým majiteľom prevádzky na Gaštanovej ulici, čo ma veľmi mrzí aj vzhľadom k tomu, že je momentálne neľahká situácia pre podnikateľov,“ vyjadril empatiu D. Bartoš.

Majitelia prevádzky zverejnili video, na ktorom vidno dvoch podozrivých mužov, ktorí v utorok ráno 24. marca o piatej vnikli do prevádzky a založili požiar. Ak by ste vedeli akékoľvek informácie o tejto udaloti, spoznali ste páchateľov alebo viete nasmerovať k ich identifikácii, kontaktujte piešťanskú políci alebo prevádzku Dart v Piešťanoch, ktorá už sídli v Kazačku.

Tu je video – páchateľov zachytili priemyselné kamery.

https://www.facebook.com/david.bartos.7/videos/10215952534597221/

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín