Pomôže nová vláda športu?

Parlamentné voľby máme za sebou, máme už aj novú vládnu a vyzerá to, že by sa mohlo opäť blýskať na lepšie časy. A pevne verím, že aj v športe.


Tomáš Horký (Autor: red)

Témy počas predvolebných kampaní a diskusií boli rôzne a rozumiem, že aj dôležitejšie než je šport, jeho problematika a súčasný stav na Slovensku. Je jasná vec, že touto oblasťou sa voľby nevyhrávajú, takže sa tomu nevenovala prílišná pozornosť. Zo svojej zaujímavosti som si prečítal predvolebné programy viacerých kandidujúcich strán.

Osobne ma zaujal najmä program víťaznej strany OĽaNO a takisto aj Sloboda a Solidarita, ktorí sa téme šport vo svojom programe venovali a mali to pekne rozpracované. Nehovorím, že súhlasím so všetkým, ale sú tam veci, ktoré keby sa podarí presadiť, určite rozvoju športu na Slovensku pomôžu. A keďže obe strany sú aj vo vládnej koalícii, verím, že sa im z toho podarí, čo najviac vecí presadiť. Koniec koncov, aj to u mňa zavážilo pri rozhodovaní, koho voliť.

Takisto som narazil na blog športového marketéra Romana Krajniaka, ktorý to vo svojej analýze pekne zhrnul. Dovolím si použiť čísla z jeho blogu, pretože ho považujem za výborného odborníka v oblasti športového marketingu. Pre ucelený názor si blog odporúčam prečítať celý, ale pán Krajniak si dal tú námahu a  urobil tabuľku s počtom slov „šport“ v programe jednotlivých strán. Takže pre zaujímavosť – tie strany, ktoré sa dostali do parlamentu – OĽaNO 60, SMER SD – 0, Sme Rodina – 79, ĽSNS – 0, SAS 207, Za ľudí – 28.

Nebudem hovoriť o výpovednej hodnote, no len z tohto mi vychádza, že ak by boli vo vláde strany, pri ktorých v predošlých riadkoch svieti NULA, asi by sa toho v športe k lepšiemu príliš neposunulo.  

Hovorí sa, že šport je obrazom našej spoločnosti. V nej sa v posledných rokoch myslím, že začali hýbať veci k lepšiemu a dúfam, že sa tak postupne začne diať aj v otázke športu. Netreba chodiť ani ďaleko a pozrieť sa okolo – Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, ale už aj Česko sú od nás na míle ďaleko.

Aj keď vzhľadom na aktuálnu situáciu s koronavírusom to bude určite nebude jednoduché.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín