Vrbové: Dobrovoľníci šili a mladí rozdávali rúška, robili nákupy

  • Nezaradené / Mladí dnes / Spravodajstvo / Región
  • 20. marca 2020, 12:40

Dobrovoľníci z Parlamentu mladých mesta Vrbové okamžite zareagovali na mimoriadne situáciu v súvislosti s COVI-19 a po výzve, ktorú uverejnili na internete, sa im hlásili šičky, ktoré začali bez nároku na odmenu z vlastných materiálov šiť a členovia parlamentu sa vybrali do mesta a rozdávali zadarmo nielen rúška. Nakúpili a doniesli tašky až do domu tým, kto ich o túto službu požiadal.


Dobrovoľníci z Parlamentu mladých mesta Vrbové rozdávali rúška. (Autor: Archív PMMV)

„V týchto neľahkých časoch je veľmi dôležitá súdržnosť a pomoc. Preto sme sa rozhodli, že pomôžeme aj my mladí, dobrovoľníci z Parlamentu mladých mesta Vrbové. Na internete sme uverejnili plagátik s výzvou, že hľadáme ľudí, ktorí budú šiť ochranné rúška a tiež dobrovoľníkov, čo pomôžu s nákupmi pre seniorov a chorých ľudí,“ uviedol šéf Dušan Sabo.

Po tejto výzve sa im okamžite hlásili ľudia, ktorí začali doma šiť rúška, tie doručili mladým, aby ich porozdávali. Prioritne rúška darovali starkým a starenkám, ale rozdávali aj pred lekárňou, pred poštou, potravinami či drogériou. „Takto sme rozdali stopäťdesiat rúšok, ktoré nám ušili šiesti dobrovoľníci. Bolo nás päť mladých, čo sme od stredy vyšli do ulíc, ba pridala sa k nám aj študentka medicíny, ktorá radila ako sa treba správať v čase mimoriadnej situácie,“ skonštatoval Vrbovčan. Len čo vyšla naša výzva aj na stránke Piešťanského týždňa, začali sa nám hlásiť aj Piešťanci.

Pretože nie všetky rúška rozdali vrbovskí mládežnici v uliciach mestečka, pustili sa aj do návštev seniorov, ktorí im zatelefonovali a poprosili o doručenie domov. Mladí im zásielku doniesli až k ich bytu. „Jedna pani nás už vyčkávala pri okne a keď sme zospodu zazvonili, tešila sa z nášho príchodu. V okne boli aj ďalší. Tí nám len zakričali, aby sme im vhodili rúško do schránky. Ľudia nám veľmi ďakovali. Ich prvá otázka bola, čo sú dlžní, ale keďže sme rozdávali rúška zdarma, ešte viac sa potešili a nesmierne nám ďakovali. Mali sme z toho super pocity a zážitky,“ tešil sa Dušan Sabo. Mladí zabezpečili aj dovoz nákupov do domu.  Ale zatiaľ o túto službu bol záujem len sporadický.

Viera Dusíková, foto archív Parlamentu mladých mesta Vrbové

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav