Koronavírus: Karanténa nie je hotel Ritz, Plaza ani Hilton

Ako sa vyjadril prezident Policajného zboru Milan Lučanský, v účelovom zariadení ministerstva vnútra v Gabčíkove došlo k niekoľkým situáciám, keď napríklad ubytovaní čakali, že každý bude mať samostatnú izbu a luxusnú stravu.

V karanténe sa dožadujú nadštandardu a luxusnej stravy. (Autor: Polícia Slovenskej republiky)

Neskôr policajné hliadky, ako aj súkromná bezpečnostná služba zaznamenali incident, pri ktorom sa jedna z ubytovaných žien sťažovala, kládla si podmienky ohľadom stravy a nahrávala si na telefón policajtov a ďalšie prítomné osoby.

https://www.facebook.com/policiaslovakia/videos/769366076923479/?epa=SEARCH_BOX

„Chceme dôrazne upozorniť všetkých klientov, aby neočakávali, že v Gabčíkove budú na nich čakať luxusné služby päť hviezdičkového hotela. Žijeme v náročnej dobe, bol vyhlásený mimoriadny stav, treba sa na danú situáciu prispôsobiť. Personál zariadenia, policajti a „sbskári“ robia čo je v ich silách. Nehaňte ich prácu a snahu, nevyvolávajte konflikty. Nie je to pekné,“ upozorňuje ľudí, ktorí idú do karantény na sociálnej sieti polícia.

Ľudia by si mali uvedomiť, že dopravu týchto ľudí zdarma zabezpečuje zo zahraničia ministerstvo zahraničných vecí a ďalšie zložky štátu. Ak by to takto nefungovalo, boli by stále ďaleko od domova a kto vie dokedy by si museli predĺžiť pobyt na hoteli.

Prvých 40 klientov bolo otestovaných s negatívnym výsledkom. Smerujú do domácej karantény.

Zdroj: Polícia

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín