„Koniec sezóny nás mrzí, prednosť má ľudské zdravie,“ vraví generálna manažérka Čajok.

Koniec súťažného ročníka 2019/2020 si každý predstavoval úplne ináč, ako nastal minulý týždeň. Piešťanské Čajky čakalo v najbližších týždňoch vyvrcholenie sezóny, v ktorej mali najvyššie ambície. Zasiahla však vyššia moc a sezóna sa predčasne skončila. K aktuálnej situácii sa vyjadrila generálna manažérka Piešťanských Čajok Bronislava Borovičková.

Bronislava Borovičková (vpravo) hovorila o aktuálnej situácii po konci sezóny. © Laco Duračka

Basketbalová sezóna sa tak, ako vo viacerých krajinách skončila nečakane a rýchlo. Ako sa dívate na aktuálnu situáciu a s tým spojený aj predčasný koniec súťažného ročníka 2019/2020?

Pravdupovediac, mi to ešte stále akosi nedochádza. Všetko nabralo rýchle obrátky. Každý, kto robí šport má v sebe určitú ambicióznosť a víťazného ducha. Na nás čakala, dovolím si tvrdiť, tá najkrajšia časť sezóny. Som smutná, lebo každý z nás si určite predstavoval iný zaver súťažného ročníka. Ale zasiahla “vyššia moc”, ktorú si myslím, nikto z nás nečakal a ani nezažil. V tuto chvíľu ma prednosť zdravie, ľudskosť, racionálne myslenie a všetko ostatné musí ísť bokom.

Čajky mali pred sebou tri vrcholy sezóny. Final Four Európskej basketbalovej ligy žien EWBL v Brne, Stredoeurópskej ligy CEWL v Mechelene a následne aj play-off ženskej extraligy. Čajky sa netajili najvyššími ambíciami, no napokon ich nebude možné potvrdiť v reále. Čo to znamená pre klub zo športového hľadiska?

Pre každý klub je to najkrajšie obdobie v sezóne a nás čakali v krátkom slede tri vrcholy sezóny. Najvzácnejšie by pre klub možno bolo historicky prvé vystúpenie vo Final Four EWBL, ktoré sa malo uskutočniť v Brne, kde by sme mali vďaka našim fanúšikom veľkú podporu. Na záverečnú fázu sezóny sme sa všetci poctivo pripravovali, či už po zdravotnej alebo športovej stránke, aby sa zužitkovala celoročná práca. Myslím, že aj play off extraligy mohlo byt veľmi atraktívne pre divaka, hráčky aj samotnú súťaž. Nedovolím si tvrdiť s akým koncom a umiestnením, ale netajím sa tým, že sme v klube pomýšľali na to najlepšie, čo sa v extralige dá dosiahnuť.

Na vzniknutú situáciu ste sa snažili promptne reagovať a zahraničné hráčky už sú v poriadku doma. Môžete nám priblížiť proces celého ich urýchleného transportu do svojich domovov? Aký program má zvyšok družstva?

Situácia vo svete a teda aj v našom klube sa menila priam z hodiny na hodinu. V piatok ráno som komunikovala s agentami zahraničných hráčok, že zatiaľ nič nepodnikáme a ostávame v normálnom režime. No podvečer sme už mali stretnutie so samotnými hráčkami a v noci už boli na letisku vo Viedni. Stretli sme sa s hračkami, ktorých sa to týkalo akútne, teda Jessica January, Jessica Lubin a Danielle Hamilton-Carter. Opýtali sme sa ich na názor a informovali ich o možných rizikách. Vzájomne sme sa zhodli na ich návrate domov a za necelých päť hodín už sedeli v transporte na letisko.

Bolo to veľmi hektické, ale úprimne som veľmi rada, že sme reagovali promptne v zaujme hráčok a aj oni môžu byť doma so svojimi rodinami. Ako pozitívnu späťnú väzbu sme za to dostali uznanie od agentov hráčok, ktorí ocenili promptnosť vyriešenia situácie. O pár dní by to nemuselo byť možné, alebo minimálne s väčšími komplikáciami. Ostatné„Každý z nás si predstavoval iný koniec sezóny“ hráčky dostali voľno zatiaľ do konca marca a uvidíme čo bude ďalej.

Situácia je stále neistá a nikto nevie, koľko ešte bude trvať. Môže ísť o týždne, ale aj mesiace. Čo to pre Piešťanské Čajky znamená smerom k ďalšej sezóne? Hoci je stále pomerne skoro, rieši sa už pomaly aj ďalší ročník?

Táto situácia je pre nás novou skúsenosťou. V postate každá ďalšia sezóna sa pre mňa začína už v druhej polovici prebiehajúceho ročníka, kde pomaly skladáme družstvo do nadchádzajúcej sezóny. Toto je špecifická situácia, keďže nevieme čo bude. Ale treba veriť, že všetko bude v čo najkratšom možnom čase v poriadku a začneme novu sezónu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela