Nemocnica v Trnave bude prichádzajúcich pacientov vyšetrovať najskôr v stane

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 18. marca 2020, 13:56

Fakultná nemocnica v Trnave bude prichádzajúcich pacientov triediť v stane, ktorý dnes na parkovisku v jej blízkosti postavili hasiči. Podľa medicínskeho riaditeľa nemocnice Viliama Vadrnu pôjde o filter, ktorého úlohou je ochrana zdravotníckeho personálu. Ďalej do nemocnice sa dostanú len tí pacienti, ktorí prejdú cez prvotné vyšetrenie v stane.

(Autor: Trnavský samosprávny kraj)

„Každý pacient, ktorý pôjde do Fakultnej nemocnice v Trnave, s výnimkou privezených záchrankou, prejde cez stan, kde zistia jeho anamnézu, urobia prvotné klinické vyšetrenie vrátane zmerania teploty. Lekár vyhodnotí, či pacient javí známky respiračnej infekcie, alebo nejaví, podľa toho bude mať buď voľný pohyb po nemocnici, alebo bude označený ako potencionálne riziko v prípade šírenia koronavírusu,“ popísal činnosť v stane Vadrna.

Personál v stane bude k dispozícii 12 hodín denne, v noci bude jeho činnosť zastupovať špeciálny tím na urgentnom príjme. Lekári a sestry sa do služby v stane podľa Vadrnu hlásili v dostatočnom počte dobrovoľne, pôsobiť budú pod gesciou urgentného príjmu a internej kliniky.

Veľký stan určený pre dlhodobé zásahy má podľa krajského riaditeľa hasičov v Trnave Vojtecha Valkoviča svoju ostrú premiéru. Hasiči ho získali v rámci projektu aktívnych protipovodňových opatrení. Takéto stany majú slúžiť ako zázemie pre hasičov a ďalšie zložky integrovaného systému pri dlhotrvajúcich zásahoch. Hasiči si jeho rozkladanie doteraz skúšali len na cvičeniach.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava