Zatlieskame spoločne hrdinom?

Obyvatelia mnohých krajín si v súčasnosti čoraz silnejšie uvedomujú, že zdravotníci, lekárnici, policajti, predavači, šoféri a mnohí ďalší sú tí, ktorí držia pokope štát a aj s rizikom ohrozenia vlastného zdravia pomáhajú prekonať pandémiu koronavírusu. Na znak úcty vznikajú rôzne iniciatívy, napríklad i hromadné potlesky z okien a balkónov.

Zdroj: pixabay.com

Tí, čo môžu, zostali doma a pracujú odtiaľ. Iní majú nedobrovoľnú „dovolenku“. Zostalo však niekoľko profesií, ktoré sú v súčasnosti nasadené v prvej línii boja s koronavírusom. Lekárky a lekári, zdravotné sestry, opatrovateľky, lekárnici, predavači v potravinách, drogériách, poštári, kuriéri, vodiči, policajti a ďalší sa denne stretávajú s množstvom ľudí, ktorí naďalej potrebujú ich služby a pri každom takomto kontakte čelia riziku nákazy ochorením COVID-19.

Uctiť si ich prácu sa snažia mnohé ubytovacie zariadenia, reštaurácie, výrobne, ktoré im svoje služby a produkty ponúkajú zadarmo. No vyjadriť vďaku chceli aj „bežní“ obyvatelia, ktorí sú v súčasnosti zavretí doma. Vymysleli tak iniciatívu „potlesk pre hrdinov“.

Aj po Slovensku sa tak začína šíriť výzva výjsť na balkón, alebo vyzrieť z okna a zatlieskať spoločne týmto povolaniam. Vzniklo niekoľko inicatív, jedna vyzýva na potlesk v piatok o 20.00 h, iné každý deň o 19.00 h, tie sú dokonca vytvorené aj ako udalosti na sociálnej sieti priamo pre Piešťany.

Zapojíte sa aj vy?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava