Otvorené sú tri hraničné priechody s Rakúskom, osem s Maďarskom, dva s Poľskom a desať s Českou republikou

Podľa aktuálnych informácií sú otvorené tri hraničné priechody s Rakúskou republikou, osem s Maďarskom, dva s Poľskou republikou a desať s Českou republikou. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová. Takisto pripomenula, že Slováci, ktorí sa vrátili zo zahraničia individuálne, sa musia podrobiť 14-dňovej domácej karanténe. Tých Slovákov, ktorí požiadali o pomoc ambasády SR a s ich pomocou ich dopravia na Slovensko, odvezú automaticky do ubytovacích zariadení Ministerstva vnútra SR na povinnú karanténu.

Ilustračný obrázok (Autor: polícia)

S Rakúskou republikou sú otvorené hraničné priechody Bratislava – Petržalka – Berg, Bratislava – Jarovce – Kittsee (cesta) a Bratislava – Jarovce – Kittsee (diaľnica).

S Poľskou republikou sú otvorené hraničné priechody Vyšný Komárnik – Barwinek a Trstená – Chyžné.

Do alebo z Maďarska sa možno dostať cez hraničné priechody Slovenské Nové Mesto – Sátoraljaújhely, Milhosť – Tornyosnémeti, Milhosť – Tornyosnémeti (R4), Kráľ – Bánréve, Šahy – Parassapuszta, Štúrovo – Esztergom, Medveďov – Vámosszabadi a Čunovo – Rajka (diaľnica).

Pokiaľ ide o Českú republiku, dostať sa možno cez priechody Svrčinovec – Mosty u Jablunkova, Makov – Bílá-Bumbálka, Lysá pod Makytou – Střelná, Horné Srnie – Brumov – Bylnice, Drietoma – Starý Hrozenkov, Moravské Lieskové – Strání, Vrbovce – Velká nad Veličkou, Skalica – Sudoměřice (nová cesta), Holíč – Hodonín, a Brodské – Břeclav (diaľnica).

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav