Od pondelka platia nové opatrenia Úradu verejného zdravotníctva

Od pondelka od 6:00 sú zatvorené všetky maloobchodné prevádzky a všetky prevádzky poskytujúce služby okrem predajní potravín, mäsa, chleba a pečiva, ovocia a zeleniny, predajní potravín na osobitné výživové účely pre dojčatá a malé deti a predajní potravín na osobitné lekárske účely.

Od pondelka od 6:00 sú zatvorené všetky maloobchodné prevádzky a všetky prevádzky poskytujúce služby okrem predajní potravín (Autor: pror)

Zákaz takisto neplatí pre lekárne, predajne a výdajne zdravotníckych pomôcok, drogérie, čerpacie stanice pohonných hmôt a palív, predajne novín a tlačovín, ako aj predajne s krmivom pre zvieratá a veterinárnych ambulancií. Fungovať budú aj prevádzky telekomunikačných operátorov, prevádzky verejného stravovania a stánkov s rýchlym občerstvením, prevádzky poštových, bankových a poisťovacích služieb a prevádzky internetových obchodov (eshop) a donáškových služieb.

Na rovnakú dobu je nariadené prevádzkovateľom obchodného domu, aby nezatvorili tieto prevádzky.

Na dvojtýždňovú dobu je zakázaná aj prítomnosť verejnosti v prevádzkach verejného stravovania a stánkov s rýchlym občerstvením. Tento zákaz sa nevzťahuje na predaj mimo prevádzku stravovacích služieb. Ide napríklad o prevádzky rýchleho občerstvenia s výdajným okienkom alebo predaj pokrmov so sebou bez vstupu do prevádzky.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav