Nižná: Víťaz žolíkového turnaja robil kotrmelce

Rekordný počet – až sto milovníkov kartovej hry žolík si v sobotu 7. marca sadlo k stolíkom rozostavaným po celej ploche kultúrneho domu v Nižnej, aby sa naplno venovalo obľúbenej hre. Víťaz deviateho ročníka Žolíkového turnaja robil od radosti kotrmelce!


Karta na Žolíkovom turnaji v Nižnej šla v sobotu najlepšie týmto hráčom. (Autor: archív Moniky Kernovej a Martina Kubina )

„Priebeh hry bol veľmi zaujímavý i tým, že sa jej zúčastnil rekordný počet hráčov. Myslíme si, že na Slovensku sa taký veľký žolíkový turnaj ešte nikdy v žiadnej obci ani meste neuskutočnil. V Nižnej sme privítali domácich hráčov, ale aj ľudí z nášho regiónu, ba i z Prievidze či z východu Slovenska – z Michaloviec a Sobraniec. Boli tu ľudia mladí vekom a aj starší, mysľou i dobrou náladou stále juniori,“ uviedli organizátori podujatia Monika Kernová a Martin Kubin z Nižnej.

Najstaršou hráčkou turnaja bola 81-ročná Terézia Selčanová z Trnavy. O dva roky za ňou pokrivkávala v dátume narodenia Anna Pavlišová z Nižnej. „Aj najmladšie hráčky, 15-ročné Dianka Štibranyová z Nižnej a Zuzka Blahová z Veľkých Kostolian, nás nesklamali a ukázali spolu s najstaršími kartárkami, že žolík je hra, ktorá sa dá hrať v každom veku,“ ilustrovali organizátori.

Finále patrilo štvorici hráčov. K trom mužom si prisadla jedna ženská okrasa. Víťazstvo si vybojoval Štefan Košinár z Vrbového. Práve on od radosti robil víťazné premety. Druhé miesto získala Kristína Mikiničová z Trnavy, tretie Alan Uváček z Kátloviec a štvrtú priečku obsadil Štefan Čekan zo Sobraniec.

„Ale veľmi sa potešil zo svojho historického umiestnenia aj hráč na poslednom, stom mieste. Bral to športovo. Napokon, veď nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa, stretnúť priateľov a v dobrej nálade stráviť deň hrou. Šťastie v kartách je nevyspytateľné, veď napríklad minuloročný víťaz Vladimír Pekarovič skončil tento rok na 99. mieste,“ usmiala sa Kernová.

Organizátori poďakovali sponzorom i kolegom v bufete. Vďaka nim mohli rozdať každému hráčovi nejakú sympatickú cenu a ponúknuť chutné jedlá – guláš, držkovú, halászlé, nátierky, slané aj sladké koláčiky a k tomu rôzne nápoje. „Už teraz sa tešíme na desiaty ročník a veríme, že bude taký úspešný ako tento, a zároveň výnimočný,“ plánujú organizátori Žolíkového turnaja z Nižnej.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava