KORONAVÍRUS: Odbory žiadajú zastavanie výroby vo fabrikách

  • Spravodajstvo
  • 16. marca 2020, 09:29

Odbory žiadajú v dôsledku šírenia koronavírusu zastavanie výroby vo veľkých slovenských fabrikách. „V tejto zhoršujúcej sa situácii vo svete a na Slovensku, očakávame od všetkých kompetentných, že urobia to správne rozhodnutie na ochranu života a zdravia všetkých zamestnancov a rozhodnú o okamžitom prerušení práce v závodoch. Nič nie je dôležitejšie ako zdravie zamestnancov a našich rodín,“ konštatuje podpredseda Moderných odborov AIOS Peter Mrázik.


PSA Peugeot Citroen (Autor: red)

„Aj keď by sme si to ako súčasť preventívnych opatrení veľmi želali, Zákonník práce nám to neumožňuje. Opakovane sme však o to žiadali zamestnávateľov už aj v predchádzajúcich dňoch,“ poukazuje Mrázik. Ako dodáva, hodnoty v závodoch totiž nevytvárajú roboty, ale zamestnanci, ktorých ochrana musí byť jednoznačne na prvom mieste.

V nedeľu večer informoval najväčší zamestnávateľ v krajine, spoločnosť Volkswagen Slovakia, že sa pripravuje na prerušenie výroby do odvolania. Rozhodnutie sa týka všetkých troch závodov automobilky na Slovensku, v Bratislave, Martine a Stupave. „Dúfali sme, že doposiaľ zavedené zásadné opatrenia všetkých európskych vlád povedú k zmierneniu následkov rozšíreného koronavírusu a že už v priebehu tohto víkendu príde vzhľadom na okolnosti k primeranému upokojeniu situácie. To sa, žiaľ, nestalo. Požiadať koncern o prerušenie výroby považujeme za aktuálnych okolností za najzodpovednejšie riešenie,“ uviedol predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav