Epidemiologické opatrenia mesta Vrbové

V piatok 13. marca 2020 zasadal krízový štáb mesta Vrbové, ktorého členovia sa dohodli na nasledujúcich odporúčaniach pre obyvateľov mesta.


Mesto Vrbové vyzýva spoluobčanov, aby nenavštevovali každý deň obchod. Odporúčame, aby si občania tovar nakúpili aspoň na pár dní vopred. (Autor: vd)

1. Mesto Vrbové nariaďuje vstup do mestských a verejných budov a priestorov iba v nevyhnutných prípadoch, a to len v rúškach (mestský úrad, pošta, zdravotné stredisko, lekárne…).

2. Mesto Vrbové vyzýva občanov, aby v záujme ochrany seba, rodiny a spoluobčanov používali ochranné rúška vo všetkých priestoroch, kde prichádzajú do kontaktu s inými ľuďmi. Pre ich nedostatok prosíme, aby ste si ich podľa možnosti zabezpečili sami (odporúčame ušitie rúšok z čistej bavlny, ktoré sa dajú opakovane po opratí a vyžehlení použiť).

3. Mesto Vrbové odporúča používať hlavne v obchodoch a pri kontakte s peniazmi rukavice.

4. Rovnako pripomíname všetkým cestujúcim, že je povinnosť zostať po návrate zo zahraničia v 14-dňovej karanténe. Tiež žiadame všetkých členov rodiny, aby prijali v domácnosti všetky potrebné opatrenia, aby nedošlo k prípadnému ďalšiemu šíreniu vírusu COVID-19:

– minimalizovanie kontaktu s dotyčným,

– častá dezinfekcia,

– nosenie ochranného rúška.

Ak by sa začali prejavovať nejaké príznaky ochorenia, treba okamžite volať lekárovi! Upozorňujeme občanov, že prípadné nedodržiavanie nariadenej karantény bude hlásené na RÚVZ (resp. Políciu SR). Buďme voči sebe i voči ostatným občanom zodpovední a ohľaduplní.

5. Prosíme všetkých občanov, ktorí sa vrátili v období od 11. marca 2020 od 6.00 hod. ráno alebo tých, ktorí sa len vrátia z pobytu mimo SR a zdržiavajú sa na území mesta Vrbové, aby boli súčinní a túto informáciu poskytli mestskému úradu, a to na telefónnom čísle 0905 666 802.

6. Mesto Vrbové vyzýva spoluobčanov, aby obmedzili stretávanie s ľuďmi, návštevy, rodinné stretnutia.

7. Mesto odporúča všetkým svojim zamestnancom ako aj občanom mesta zbytočne necestovať, zdržiavať sa v mieste bydliska a riadiť sa všetkými odporúčaniami a všeobecnými zásadami prevencie proti ochoreniu.

8. Mesto Vrbové vyzýva rodičov k zodpovednému prístupu k deťom a upozorňuje na potrebu vhodným spôsobom upraviť ich voľnočasové aktivity s minimálnou mierou pohybu mimo miesta bydliska s individuálnym domácim vzdelávaním podľa odporúčaní pedagogického zboru.

9. Mesto uzatvorilo dňom 11. marca 2020 od 6.00 hod. všetky verejne prístupné športové ihriská a detské ihriská.

10. Mesto Vrbové vyzýva spoluobčanov, aby nenavštevovali každý deň obchod. Odporúčame, aby si občania tovar nakúpili aspoň na pár dní vopred.

11. Mesto Vrbové vyzýva spoluobčanov zvoliť si domácu karanténu aj v prípade, že sa cítite prechladnutí, hoci by malo ísť len o obyčajnú chrípku.

12. Mesto Vrbové vyzýva spoluobčanov, aby dodržiavali základné odporúčané hygienické opatrenia, ktoré majú predchádzať šíreniu ochorenia (dezinfekcia rúk, nosenie ochranných pomôcok).

13. Mesto Vrbové vyzýva spoluobčanov, aby navštevovali úrady len v nevyhnutných prípadoch. Prosím selektujme, čo je v tomto období nevyhnutné. Na vybavovanie svojich záležitostí využívajte najmä telefón a e-mail. Uvedené kontakty na Mestský úrad Vrbové nájdete na mestskej webovej stránke.

14. Krízový štáb sa dohodol na ďalšom zasadnutí podľa aktuálneho vývoja tejto situácie.

Vážení spoluobčania,

Naše mesto, zaviedlo preventívne opatrenia, čím chceme ochrániť naše zdravie, zdravie našej rodiny, zdravie našich priateľov, zdravie občanov nášho mesta. Vo vlastnom záujme musíme strpieť obmedzenia, hygienické opatrenia, karantény a hlavne zákazy stretávania sa.

Musíme urobiť všetko pre to, aby sme včasnými opatreniami pomohli naším zdravotníkom, ktorí momentálne pracujú na hranici svojich síl a možností, často aj na hranici životného ohrozenia, zvládnuť túto vážnu situáciu.

Dokážme sebe, že na to máme a že so vzájomným rešpektom a vzájomnou ochranou medzi občanmi sa pričiníme o víťazstvo nad touto epidémiou.

Dott. Mgr. Ema Maggiová,

primátorka mesta

35 Shares

Najnovšie správy

Dobrovoľní hasiči z Pobedima si vynovili kuchyňu. Nové spotrebiče aj linku už naplno užívajú, rekonštrukcia i zariadenie priestoru, kde si…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 18. marca. Tento deň je Medzinárodným dňom planetárií. Meniny má Eduard.
  • 18.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 19. marca. Tento deň je Sviatkom sv. Jozefa. Meniny má Jozef.
  • 19.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 16. marca. V tento deň sa v Hronských Kosihoch v roku 1943 narodil a 21.11.2008 v Piešťanoch…
  • 16.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 19. marca 2024
Meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav