Koronavírus: Slováci sa húfne vracajú domov, premiér zvažuje ešte prísnejšie opatrenia

  • Spravodajstvo
  • 15. marca 2020, 10:21

Polícia opakuje, že osoby bez trvalého pobytu v Slovenskej republike a cudzinci nebudú pustení cez hranice. Osoby, ktoré bývajú v pohraničí do 30 km od hraníc so Slovenskou republikou a majú v pohraničí trvalý, alebo prechodný pobyt a zároveň pracujú na Slovensku, môžu cestovať na Slovensko bez povinnosti karantény.

(Autor: polícia)

Karanténa sa tiež nevzťahuje na vodičov komerčnej nákladnej dopravy, vodičov menších vozidiel (do 3,5 tony) s nákladom, ktorí sa preukážu CMR dokladom (dokladom o náklade, a tiež na pilotov, rušňovodičov, strojvodcov, zdravotníkov, zamestnancov pohrebných služieb a námorníkov za presne daných podmienok uvedený na webe Úradu verejného zdravotníctva

Ostatní, ktorí sa vracajú na Slovensko musia po príchode zostať v 14-dňovej karanténe.

Komora veterinárnych lekárov píše, že v súčasnosti neexistuje dôkaz o tom, že domáce zvieratá môžu ochorieť, byť zdrojom infekcie alebo zohrávať úlohu pri šírení COVID-19 u ľudí. Bola publikovaná informácia z Hongkongu o dôkaze prítomnosti genetického materiálu vírusu 2019-nCoV u psa majiteľa chorého na COVID-19. Pes nevykazoval žiadne klinické príznaky choroby.

Dnes o 14:30 mimoriadne zasadne vláda SR. Hovoriť majú o sprísnenní opatrení.

Polícia v súvislosti s veľkým počtom presunu občanov cez hraničné prechody posilnila výkon služby. Osoby s trvalým pobytom v Slovenskej republike, ktoré prídu domov zo zahraničia, musia byť v 14-dňovej karanténe

„Dôrazne žiadame občanov, aby nezneužívali vzniknutú situáciu a správali sa zodpovedne a disciplínovane,“ zareagovala polícia.

Zdroj: Polícia SR, aktuality.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj