K špeciálnym opatreniam pristúpilo aj mesto Vrbové

Z dôvodu nariadenia celoštátnych protiepidemických a karanténnych opatrení bude od pondelka 16. marca do pondelka 30. marca vrátane pre verejnosť zatvorený aj Mestský úrad Vrbové.

Aj mesto pod šikmou vežou pristúpilo k zavedeniu opatrení. Foto: vd

V prípade potreby sa obyvatelia môžu na pracovníkov úradu obrátiť prostredníctvom e-mailu, alebo telefonicky. Na sekretariát radnice sa dovoláte cez číslo 033/735 06 11, alebo môžete poslať e-mail na adresu sekretariat@vrbove.sk. Telefónne číslo vrbovskej matriky je 033/735 06 16, e-mailová adresa matrika@vrbove.sk.

Rodné listy detí narodených v piešťanskej nemocnici bude vybavovať piešťanská matrika poštou, treba sa však skontaktovať – telefónne číslo je 033/7765 350-351.

Okrem vrbovskej radnice bude zatvorená aj mestská knižnica.

Facebooková stránka Vrbové Online informovala aj o opatreniach, ktoré zaviedla lekáreň v zdravotnom stredisku vo Vrbovom. Momentálne sú dovnútra lekárne ľudia vpúšťaní po jednom. Ak je zákazník chorý, bolo by vhodné, aby mu lieky vyzdvihol niekto iný, no pokiaľ to nie je možné, mal by prísť vybavený ochrannými prostriedkami. Ak nemá rúško, postačí aspoň šál cez ústa. Pre skrátenie času stráveného v priestoroch lekárne je vhodné mať pripravený zoznam požadovaných liekov.

Treba dodržiavať vzdialenosť od personálu, neopierať sa o výdajné okienko, pristúpiť bližšie až pri platbe a prebraní liekov a doplnkov. V lekárni aktuálne uprednostňujú platbu kartou, aby sa znížil kontakt s peniazmi.

Lekárnici tiež upozorňujú, že e-recept nefunguje na meno. Treba mať rodné číslo pacienta, na ktorého je recept. A napokon – nevytvárajte si prehnané zásobenie liekmi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav