KORONAVÍRUS: Piešťany v sobotu doobeda utíchajú, „móda“ rúšok prichádza len pozvoľne

  • Piešťany / Spravodajstvo / Región
  • 14. marca 2020, 14:18

Vybrali sme sa dnes dopoludnia preveriť situáciu v Piešťanoch a vo Vrbovom s cieľom zistiť, ako si ľudia osvojili odporúčanie zostať doma. Ale aj ako rešpektujú opatrenia, Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia, ktoré vošli do platnosti v závere týždňa. Vrcholom neohľaduplnosti k zákazníkom bolo zistenie, že Okay elektro si z prijatých opatrení štátu proti šíreniu nákazy ťažkú hlavu nerobí a má aj v sobotu otvorené.

(Autor: pror)

Vo všeobecnosti sa dá konštatovať že prevádzkovatelia nákupných centier a obchodníci nariadenie pochopili a rešpektujú. Až na jednu výnimku. Piešťanská predajňa Okay elektro pri Tescu na sídlisku N. Teslu bola aj v sobotu pri našom príchode otvorená.

Pýtali sme sa zamestnancov, prečo je tomu tak. Ako nám vysvetlili, žiadne pokyny od svojich nadriadených na uzatvorenie prevádzky nedostali. Ľudia do tejto prevádzky podľa personálu chodia. Bez rúšok a vraj aj s malými deťmi.

Pri našom príchode aspoň personál mal ochranné rúška na tvári i keď ako nám zamestnanci zhodnotili, je to z ich iniciatívy a sami si ochranné pomôcky zaopatrili. Od OKAY Slovakia, prevádzkovateľa sieti elektropredajní nemali vraj žiadne pokyny či inštrukcie ako konať v tejto situácii.

Tak len na pripomenutie. Podľa výnosu Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky majú cez víkend povolenú  činnosť iba lekárne, predajne potravín, reštaurácie, stánky s rýchlym občerstvením, drogéria a novinové stánky.

Zvyšné obchody majú ostať zatvorené. Čo všetci obchodníci v malých prevádzkach v piešťanských nákupných centrách do jedného aj pochopili.

Nákupychtivý zákazníci podľa slov personálu v piešťanských nákupných centrách pomaly počas dopoludnia ubúdali. Ranný nával k obedu postupne ustával. Vo štvrtok a v piatok vraj počet nakupujúcich vysoko prevýšil aj nákupné špičky tesne pred vianočnými či veľkonočnými sviatkami.

Jeden z pozitívnych ukazovateľov bol, že sa ľudia už pomaly prestávajú hanbiť nosiť rúška zakrývajúce ústa. „Možno by ich bolo aj viac čo by si ich založili ale z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že zohnať ich je takmer nemožné,“ prezradila nám trojčlenná rodina s rúškami na tvári na parkovisku pred priorom.

Prešli sme si aj mesto autom a prinášame vám aj kamerový záznam ako to na cestách v kúpeľnom meste tesne pred obedom vyzeralo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav