Smutný koniec sezóny pre Piešťanské Čajky

Sezóna Piešťanských Čajok sa dnes skončila. Po tom, čo boli kvôli opatreniam najskôr zrušené turnaje Final Four v Stredoeurópskej lige CEWL a Európskej basketbalovej lige žien EWBL dnes Hracia Komisia SBA rozhodla aj o predčasnom ukončení ročníka 2019/2020 slovenskej basketbalovej extraligy žien. Dôvodom je pretrvávajúce zdravotné a bezpečnostné riziko so šíriacim sa koronavírusom.

Čajky majú po sezóne. Extraliga je ukončená, zrušené boli aj finálové turnaje EWBL a CEWL. (Autor: Laco Duračka. )

Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA) v piatok rozhodla o predčasnom ukončení najvyššej súťaži žien vzhľadom na nariadenie Ústredného krízového štábu SR o zákaze usporiadania všetkých športových podujatí v krajine.

Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA) v piatok rozhodla o predčasnom ukončení najvyššej súťaži žien vzhľadom na nariadenie Ústredného krízového štábu SR o zákaze usporiadania všetkých športových podujatí v krajine.

Vedenie SBA sa tak rozhodlo deň po ukončení mužskej najvyššej súťaže predčasne zavŕšiť aj tú ženskú. Hracia komisia schválila poradie v tabuľke po neúplnom 19. kole, no majstra pre túto sezónu nevyhlási. Na čele bol Ružomberok bez straty bodu, druhé boli Piešťanské Čajky, tretie Young Angels Košice a na ďalších priečkach nasledovali Šamorín, Banská Bystrica a Dubček Bratislava. Každé družstvo bude mať právo štartovať v súťaži extraliga ženy aj v nasledujúcom ročníku 2020/2021.

„Ústredný krízový štáb SR v pondelok dňa 9. marca 2020 vydal nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v Slovenskej republike na obdobie 14 dní, a to z dôvodu eliminovania možnosti šírenia sa ochorenia COVID-19 spôsobeného koronavírusom (SARS-CoV-2). Ústredný krízový štáb SR vo štvrtok 12. marca vydal nové nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v Slovenskej republike, ktorým predĺžil pôvodné obdobie zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v SR na obdobie od 16. marca do 30. marca. Opatrenie na predchádzanie vzniku a šíreniu prenosného ochorenia COVID-19 je vydané v súvislosti s nepriaznivým vývojom epidemiologickej situácie vo výskyte ochorení COVID-19 spôsobených koronavírusom (SARS-CoV-2). Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti a tiež vzhľadom k záujmu SBA spočívajúcom v ochrane zdravia ľudí a nebezpečenstve šírenia sa tejto nákazlivej choroby, HK SBA – C rozhodla o zrušení Extraligy žien,“ píše sa v rozhodnutí asociácie. 

Pre Piešťanské Čajky sa sezóna končí aj vzhľadom na to, že boli zrušené aj turnaje Final Four v Stredoeurópskej lige CEWL a Európskej basketbalovej lige žien EWBL. 

Zdroj: SBA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela