KORONAVÍRUS: Slovensko má ďalšie prípady nákazy, infikovaných je už 30 ľudí

  • Spravodajstvo
  • 13. marca 2020, 15:17

Na Slovensku pribudli nové prípady nákazy koronavírusom. Medzi nakazenými sú aj dvaja chlapci, pričom jeden je z Bratislavy a druhý z Martina. Okrem chlapca z Martina sú z toho mesta aj ďalší štyria nakazení. Všetci piati sú hospitalizovaní v Univerzitnej nemocnici Martin. Chlapec z Bratislavy leží v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Z Bratislavy sú aj dvaja nakazení muži a posledným prípadom je žena z Košíc.

(Autor: sme)

Na nový koronavírus zomrelo vo svete už vyše 4 600 ľudí, počet nakazených presiahol 126-tisíc. Na Slovensku, je zatiaľ 30 nakazených. Svetová zdravotnícka organizácia považuje šírenie koronavírusu za pandémiu.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. Už predtým sa zakázali návštevy v nemocniciach, domovoch sociálnych služieb, detských domovoch a väzniciach a zrušili sa športové a kultúrne podujatia. Od piatka 13. marca sa uzavreli hlavné hraničné priechody, je obmedzená medzinárodná a vnútroštátna vlaková a autobusová preprava, medzinárodné letiská sú uzavreté.

Ľudia prichádzajúci zo zahraničia skončia v karanténe. Zatvorené majú byť aj bary, aquaparky, wellness centrá, lyžiarske strediská a prevádzka obchodných centier bude cez víkend obmedzená. Od pondelka 16. marca budú zatvorené na 14 dní školy.Svetová zdravotnícka organizácia považuje šírenie koronavírusu za pandémiu.

(pror), zdroj: aktuality.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava